avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate vladutzica

Activitate vladutzica

În Codul de procedură fiscală, la art. 180 (1) se spune că: ”Pentru creanțele fiscale născute anterior sau ulterior datei înregistrării hotărârii de dizolvare a debitorului în registrul comerțului, începând cu această dată nu se mai datorează și nu se calculează dobânzi și penalități de întârziere.”. Nu înțeleg atunci de ce, la preluarea datoriilor de către fostul titular al întreprinderii individuale, se mai calculează în continuare acceorii. Înțeleg să preia principalul + accesoriile calculate până la dizolvarea la Reg. Com, dar de ce ANAF mai calculează accesorii și după dizolvarea II, adică a debitorului?? E corect? Poate nu înțeleg eu acest art. de lege? Dacă e corect să calculeze, de ce mai există acest art. de lege? Mulțumesc anticipat pentru lămuriri!
Bună ziua, ați reușit anularea impunerilor calculate de ANAF după închiderea PFA- ului? Cum ați procedat? Sunt și eu într-o situație asemănătoare acum :). Mulțumesc!
Vă mulțumesc foarte mult.
Dacă se plătește o datorie către ANAF, pentru care există pus un sechestru, mai trebuie făcut ceva? Anunțat ANAF-ul, completată și depusă vreo declarație? Sau pur și simplu se plătește, iar sechestrul va fi înlăturat automat de autorități, în urma stingerii creanțelor fiscale?
Am înțeles. Vă mulțumec foarte mult pentru lămuriri.
Vreau să verific dacă am toate contractele mele de muncă înregistrate corect la ITM, să nu mă trezesc apoi că trebuie să alerg după recuperarea datelor... am auzit că mai sunt cazuri.... Eu personal mi- am calculat vechimea, dar nu știu cum apar în ”sistem” :). Și nu- mi dau seama dacă de exemplu anii de studenție se consideră integral ani de vechime, nu știu la ce vârstă/ vârste și cu ce pensie ( puncte de pensie) aș putea ieși la pensie în fiecare caz... și alte amănunte.
Știu că, cu ani în urmă, ITM calcula contra cost vechimea în muncă pentru cine dorea, dar nu mai găsesc pe site- ul lor această facilitate. Oare cine ar putea acum să calculeze cuiva vechimea în muncă, punctele de pensie, vârtsa la care ar putea ieși la pensie etc? Mulțumesc.
Mulțumesc. Și atunci care mai este avantajul că sunt proprietari, dacă nu au drept de folosință? Iar impozitul oare cine îl plătește?

gi-jane2 a scris:

unde sa mai cultive daca ailalti construiesc ?
prin testament se poate stabili ca mostenitorii de drept sa fie proprietari ai terenului, iar altcineva sa aiba drept de folosinta total sau partial.
Intai trebuie sa testatorul sa se hotarasca ce vrea

Poate stabili cineva prin testament, ca după moartea sa, moștenitorii de drept ai terenului proprietatea a sa, să nu poată să se folosească de moștenire, ci să fie obligați să cedeze spre folosință terenul unei alte persoane, din afara listei de moștenitori, pentru cât timp această persoană trăiește, urmând ca abia după decesul acesteia, moștenitorii de drept să poată beneficia de acel teren? Dar clauza ca acea terță persoană să poată beneficia de anumite folosințe, la un loc cu moștenitorii? De exemplu, să aibă acces la proprietate, să poată cultiva terenul, dar în același timp, moștenitorii să aibă și ei dreptul de a construi pe terenul respectiv. Poate exista așa ceva?
Am si eu o intrebare poate mai ciudata: daca un ONG are si activitate economica si inregistreaza profit aferent acestei activitati, dar are pierdere din activ. fara scop patrimonial, poate sa- si acopere aceasta pierdere cu profitul din activitatea economica? Am voie sa acopar pierderile anilor anteriori din AFSP, cu profitul inregistrat in anul curent din AE?
Astept parerile voastre, multumesc anticipat.