avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Știu că, cu ani în urmă, ITM calcula contra cost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Știu că, cu ani în urmă, ITM calcula contra cost vechimea ...

Știu că, cu ani în urmă, ITM calcula contra cost vechimea în muncă pentru cine dorea, dar nu mai găsesc pe site- ul lor această facilitate. Oare cine ar putea acum să calculeze cuiva vechimea în muncă, punctele de pensie, vârtsa la care ar putea ieși la pensie etc? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: vladutzica , utilizator 10:44, 27 Februarie 2024
ITM-ul nu a avut niciodată acea atribuție. Casa de Pensii face calculul când ieșiți la pensie.

Calculul este foarte simplu de făcut. Nu trebuie cine știe ce experiență.
Vreau să verific dacă am toate contractele mele de muncă înregistrate corect la ITM, să nu mă trezesc apoi că trebuie să alerg după recuperarea datelor... am auzit că mai sunt cazuri.... Eu personal mi- am calculat vechimea, dar nu știu cum apar în ”sistem” :). Și nu- mi dau seama dacă de exemplu anii de studenție se consideră integral ani de vechime, nu știu la ce vârstă/ vârste și cu ce pensie ( puncte de pensie) aș putea ieși la pensie în fiecare caz... și alte amănunte.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
vladutzica, utilizator
ITM-ul are o evidenta dupa 2011 in baza de date REVISAL ... Casa de Pensii are dupA 01.04.2001.

Perioada de studii universitare, efectuate la zi, contează pentru stagiul de cotizare la pensie nu si ca vechime în muncă.

Daca postati data nasterii veti primi raspuns cand veti iesi la pensie.
Am înțeles. Vă mulțumec foarte mult pentru lămuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati fara carte de munca ? lucialuca lucialuca Buna seara! O persoana care s-a angajat la 1 ianuarie 2010 intr-o institutie publica a solicitat cartea de munca, dar i-a fost comunicat faptul ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca nea_marus nea_marus sotia a lucrat inainte sa ramana gravida la o firma de croitorie.dupa ce a nascut a baneficiat de indemnizatia de crestere a copilului timp de 2 ani acum a ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea in munca tomamirela tomamirela Buna ziua, se poate sa-mi raspundeti concret la urmatoarea intrebare? pentru perioada cuprinsa intre 25.11.1986 si 15.07.1991 cat este calculata vechimea ... (vezi toată discuția)