avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate vedea1

Activitate vedea1

Răspuns la discuția Radiere ipoteca BCR
Buna ziua
Nu m-am mai ocupat de radierea ipotecii . Voi relua anul acesta operatiunile dar cred ca o sa platesc ce-mi cere banca pentru ca nu pot sa-i conving . Daca are cineva vreo solutie sa ne comunice .

Multumesc
Răspuns la discuția Radiere ipoteca BCR
Buna ziua
Consider ca si intr-un contract de credit cind una din parti este o banca ambele parti sint pe pozitii egale (cu drepturi si obligatii ) .

Daca mergem pe interes atunci de ce nu a suportat banca cheltuielile de instituire a ipotecii pentru ca ea avea interes ?
Răspuns la discuția Radiere ipoteca BCR
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca Art. 2419

Obligaţia de radiere
"În cel mult 10 zile de la data la care obligaţia garantată a fost plătită, creditorul ipotecar este obligat să ceară operatorului arhivei radierea ipotecii. Creditorul ipotecar care omite să solicite radierea ipotecii răspunde pentru prejudiciile directe sau indirecte aduse debitorului şi constituitorului ipotecii. În acest caz, valoarea daunelor-interese ce urmează a fi plătite nu poate fi mai mică decât echivalentul în lei al sumei de 500 euro.”

se poate aplica in cazul meu ?
Răspuns la discuția Radiere ipoteca BCR
Multumesc
Daca mergem pe interes atunci de ce banca nu a suportat cheltuielite de instituire a ipotecii ?

Am rugamintea daca se poate sa-mi raspundeti si la partea doua a mesajului meu respectiv cum face notarul cu chitanta , autentifica o declaratie data de o persoana si elibereaza chitanta pe numeta altei persoane ?
Buna ziua !

In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De la banca mi-au spus ca radierea se face pe baza unei declaratii a banci autentificate notarial si ca eu trebuie sa suport costurile notariale pentru declaratia respectiva .

Va rog sa-mi spuneti care este baza legala care prevede obligatia bancii de a da declaratia autentica si de ce trebuie sa suport eu costurile autentificarii . In fata notarului se va prezenta reprezentantul bancii iar notarul pentru suma care o va incasa va emite o chitanta pe numele celui care a dat declaratia (adica banca ) eu ce rol am aici ? sa platesc ?

Multumesc !

Buna ziua

Intentionez sa achizitionez un apartament care in prezent este in constructie .
Trebuie initial sa dau un avans si diferenta prin credit .

Va rog sa-mi spuneti ce acte trebuie solicitate vinzatorului pentru a putea plati in siguranta un avans pe baza de precontract la notar.

Multumesc