avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate alice_xax

Activitate alice_xax

Buna ziua. Am urmatoarea speță: am obținut certificat grad 2 ptr copil care împlinește 2 ani pe 6 decembrie. 1. In primul rand vreau sa stiu care sunt pasii ptr prelungirea concediului, ce acte trebue sa depun si unde? 2. pana la ce vârsta se poate prelungi acordarea indemnizatiei de 85%, 3 sau 4 ani? 3. Cum procedez in acest caz cu luna tatălui, care lucrează în prezent? 4. Se mai acorda un ajutor/indemnizatie pe lângă cei 85% ai mamei? Înțelesesem ca se acorda o indemnizație a copilului de 1050 lei de catre primărie. Care este regimul ei, cine mai exact o acorda, unde se depun actele? 5. Pentru prelungire ccc pana la 3 ani trebuie sa imi fac cerere de continuare a suspendarii cim la angajator cand obtin certificatul de handicap ? În ce termen? Multumesc anticipat ptr raspuns.
Poate am inteles gresit, dar totusi omul spune clar: contractul se prelungeste pe perioada nedeterminanta, dupa prima luna determinata. Este un contract pe perioada nedeterminata daca dupa prima luna nu a fost denuntat. Daca locatarul a continuat sa locuiasca acolo dupa implinirea termenului, sa isi indeplineasca obligatiile, intervine de drept tacita relocatiune(1810 - Cod Civil) care nu face altceva decat sa intareasca aceasta caluza din contractul dvs.
In ceea ce priveste preavizul, acesta este de 60 zile - art.1824, alin 2, lit a) si, nefiind titlu executoriu (ati spus ca nu a fost inregistrat la admin financiara contractul), se urmeaza procedura evacuarii prin obtinerea unei hot judecatoresti. In mod corect colega mea a spus ca, fata de procedura pe vechiul cod, procedura noua are celeritate si e mai accesibila proprietarilor, dar tot nu se pune pb sa va evacueze cand vrea locatorul.
Am observat si o remarca de genul "imi pune un bodyguard la usa" ... Pai inchirierea presupune libera si deplina posesie; daca face lucrul acesta sunteti indreptatit la mai mult, nu doar la despagubiri ci si la daune morale deoarece va pune in imposibilitatea de a folosi lucrurile personale din apartament. Proprietarul are cheia apartamentului, sau numai dvs aveti? Aveti grija, multi proprietari inca mai utilizeaza cheia "de rezerva" si isi acopera singuri lipsa de folosinta din bunurile locatarului. Acesta se numeste furt !
In privinta executarii silite pentru recuperarea cheltuielilor de judecata poate sa te execute silit inclusiv pe bunurile imobile, in prealabil creditorul cerand scoaterea fortata din indiviziune, dar e mai mare daraua decat ocaua, cum se spune la noi .....
Buna seara,

sunt in cautare de opinii si solutii, bineinteles, pentru urmatoarea speta:

In fond se judeca obligatia de a face in baza Legii 85/1992 (obligarea la vanzare a unui imobil construit inainte de '89 din fondurile statului). Parata se afla in insolventa si solicita suspendarea cauzei in baza art. 36 din legea insolventei. Solicit respingerea cauzei motivata si de practica judiciara ( dosarele 16889/63/2008 si nr. 16890/63/2008 - T. Dolj) si a urmatoarei minute de la ICCJ (pag 8) [ link extern ] .

Pe rol se afla 50 astfel de dosare, unele suspendate (majoritatea), in altele s-a admis cererea... Litigii inscrise in CF.

Opinii???
SOLUTII? :)

PS: Este vorba de 100 de familii :O care au fost pacalite zeci de ani de proprietarul fost angajator ca le va vinde casele la un pret minim iar admin judiciar vrea sa le vanda in procedura lichdarii...