avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate alonia14

Activitate alonia14

Păstrez varianta cu ANPC-ul ! Aştept răspuns la ultima sesizare, am vorbit şi despre o audienţă dar, ghinion! Directorul intră în CM pe perioadă nedeterminată...Voi mai cugeta...ce-i drept pe nervii mei, dar încă mai sper să înţeleagă clar ceea ce vreau să le spun.
Asociaţia de proprietari....o altă poveste tristă...Când ai 16 apartamente pe scară, din care 3 sunt nelocuite (plecaţi din ţară), 2 locuite de pensionari, 2 locuite de persoane fără venituri, iar restul au venituri modice...cu cine să faci asociaţie? Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar şi pentru asta ai nevoie de resurse financiare...

Mulţumesc pentru sprijin!
Mulţumesc pentru sugestie! Astăzi tocmai am mai trimis o "romanţă" către societate. Eu am senzaţia că nu au priceput nimic din tot ceea ce le-am comunicat de-a lungul vremii! Au priceput doar că nu vreau să plăteasc facturile emise de ei, în varianta emisă de ei...nicidecum motivaţia... În ultima adresă comunicată de societate mi-au spus că, citez : este imposibil să se factureze doar consumul înregistrat în repartitoarele de costuri! Aşa că, rămân pe varianta PAUŞAL ! M-am gândit şi la o discuţie cu directorul regional...Aştept răspuns la adresa înaintată astăzi...eu, sper până în ultima clipă că cineva va pricepe ce vreau să spun...altfel este rea-voinţă. Operatorul regional este din Sf.Gheorghe, jud.Covasna, iar cel local din Întorsura Buzăului.
Mulţumesc încă o dată pentru sprijin !
Buna seara ! Nu am rezolvat nimic! Drept "pedeapsă" îmi emit facturi PAUSAL, pe care le-am contestat, plătind doar ceea ce se înregistrează pe repartitoarele din apartament. Deşi am solicitat lunar să se factureze potrivit consumului, m-au "pedepsit" şi facturează după bunul lor plac...Aştept să mă dea în judecată pentru diferenţele neachitate...şi vedem ce stabileşte instanţa. Precizez că sunt singurul locatar din scară căruia i se facturează în acest mod. Dacă sunt "vocală"....aşa îmi trebuie ! Sper să aveţi mai mult succes! Sincer mă gândeam la o sesizare la OPC...însă, nu mai am nervi şi pentru asta...
Toate cele bune !
P.S. Dacă găsiţi o rezolvare, vă rog să o faceţi cunoscută. Mulţumesc anticipat!
Răspuns la discuția Cota TVA
Mulţumesc!
Discuție Cota TVA
De la 1 ianuarie 2016 cota TVA s-a redus la 9% pentru livrarea apei potabile. Întrebare : pentru serviciul canal se plăteşte o cotă de 20 % TVA? Sau tot 9% ?
Mulţumesc !
Potrivit OUG 195/2002 sanctiunile la legea circulatiei se aplica de politistii rutieri! Art.15 din OG2/2001 dispune ca ,,contraventia se constata printr-un proces verbal incheiat de persoanele anume prevazute in actul normativ care stabileste si sanctioneaza contraventia, denumite generic agenti constatatori,, . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns bazat pe interpretarea dispozitiilor legale enuntate ! Daca gresesc, platesc! Dar in baza unui act legal intocmit! Multumesc!
Buna seara ! Va rog sa ma indrumati. Un proces verbal de contraventie incheiat de politia locala pentru parcare interzisa, in temeiul dispozitiilor OUG 195/2002 este nul? Motivat de faptul ca OUG 195/2002 dispune ca sanctiunile sunt aplicate de politistii rutieri iar OG 2/2001 dispune ca sanctiunile sunt aplicate de agentii constatatori specificati in norma legala in baza careia se aplica sanctiunea?!?
Multumesc!
Revin cu urmatoarea precizare : sunt de acord sa achit sumele ce reprezinta diferentele de citire dintre contorul de bransament si citirile raportate de fiecare locatar, insa nu si consumurile acestora !!! Daca toata lumea ar fi corecta, nu ar exista astfel de probleme, insa nu este corect ca eu sa raportez luna de luna consumurile, pe care le si achit, iar alti colocatari stau in pasivitate , nu fac raportarile lunare, nu platesc facturile....iar eu sa suport consturile aferente acestora ?
Buna ziua! Va rog sa ma consiliați într-o problema pe care o am cu societatea ce îmi furnizează serviciul apa-canal. Locuiesc într-un bloc unde nu este constituită asociație de proprietari. Potrivit contractului încheiat cu societatea, facturarea serviciului se face pe baza înregistrărilor repartitoarelor de costuri montate în fiecare apartament, cu obligația utilizatorului de a comunica, la fiecare sfârșit de lună, aceste consumuri.De ceva vreme societatea a început sa factureze ,,diferențe,, ce reprezintă, în opinia acesteia, diferența dintre consumul înregistrat pe ceasul montat pe branșamentul principal și consumurile raportate de fiecare locatar, pentru o scară de bloc. Fac precizarea ca am refuzat să plătesc aceste sume, astfel ca în cadrul unui proces am demonstrat că acele sume reprezintă de fapt, consumurile neraportate de unii colocatari, câștigând procesul. Urmare acestui fapt, societatea a ales în mod unilateral să schimbe modalitatea de facturare, în sensul că două luni facturarea să se facă estimativ, pe baza consumurilor anterioare, iar a treia lună, pe baza citirii repartitoarelor de costuri din apartamente, de către reprezentanții societății, modalitate cu care am fost de acord. Însă, surpriză! În data de 25 martie, dată pentru care era anunțată că se vor face citirile pe scara mea, reprezentantul societății a refuzat să facă citirea pe motiv că, la mine (!!!!) facturarea se va face PAUSAL - eu fiind locatarul cu probleme, solicitându-mi-se să comunic numărul persoanelor care locuiesc în apartament. Evident că am refuzat și l-am obligat pe reprezentant sa citească repartitoarele, sa încheie un proces verbal în acest sens, pe care am făcut mențiune că solicit ca factura să fie emisă pe baza consumului înregistrat pe ceasuri. Am făcut și o altă notificare scrisă către societate, pe care am înregistrat-o în aceeași zi la societate și....stupoare, în data de 28.03.2015 am primit prin poștă, în plic, factura emisă în data de 24.03.2015 (!!!) cu consum PAUSAL!!!. Vă rog să mă îndrumați în această problemă. Fac mențiune asupra faptului că, în cadrul procesului pe care l-am avut cu societatea, am arătat și faptul că societatea solicită de la mine, prin acele diferențe ,, o plată nedatorată,, pe care ar fi încasat-o de fapt, de două ori, odată de la mine, prin plata acelor diferențe și a doua oară de la consumatorul pasiv, care nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Si, stupoare : eu sunt ,, cetățeanul problemă,,!?!:O
Faţă de subiectul de mai sus, vă rog să-mi spuneţi ce legislaţie se aplică în cazul serviciului de apa si canal, respectiv daca se iau in calcul consumurile individuale inregistrate pe apometre, sau tot cel general de la intrarea în scara blocului.