avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate redsoftware

Activitate redsoftware

Răspuns la discuția Inregistrare nastere
Doresc sa nu declar ca sunt casatorita deoarece certificatul de casatorie este la sotul eu am doar o copie si pentru inregistrarea casatoriei imi trebuiesc si actele lui de identitate in original astfel acest lucru nu e posibil pentru ca nu poate veni in tara pana nasc si nu as vrea sa ma complic.
Intrebarea mea este daca declar ca sunt necasatorita si ulterior inregistrez casatoria si tatal copilului pana intr-un an mi se poate intampla ceva pe cale legala?
Răspuns la discuția Inregistrare nastere
Va multumesc pentru raspuns.
In acest caz nu voi declara datele sotului si casatoria (care figureaza doar in iran) cand se va intocmi certificatul constatator la nastere in spital.
Dupa inregistrarea casatoriei voi urma procedura pentru modificarea certificatului de nastere a copilului.
Daca exista vre-un risc legal pentru ca nu am declarat casatoria va rog sa ma instiintati.
Luna viitoare trebuie sa nasc dar sotul nu va putea sa vina in tara sa declare copilul.
Mentionez ca sotul este cetatean Iranian si casatoria noastra nu este inregistrata pe teritoriul Romaniei si eu nu mi-am schimbat numele de familie in urma casatoriei.
As dori sa va intreb daca sotul poate recunoaste copilul cand va putea sa vina in tara dupa ce vom inregistra si casatoria noastra in Romania si pana atunci copilul va fi declarat doar de catre mama si fara sa completez rublica daca sunt casatorita si datele tatalui.