Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Sunteti jurist?
N'am furat nimic, discutam o problema teoretica.
Nu considerati ca toata lumea are dreptul la aparare si proces echitabil constand in respectarea garantiilor procedurale?
Va referiti la textele de lege mentionate... sau la opinii proprii?
Multumesc pt raspuns. Eu am calitatea de suspect, 'pagubitul' formuleaza acuzatii vexatorii la adresa mea.
Deci invocarea nelegalitatii inregistrarilor serveste apararii mele.
Inregistrare video furt cu camera de supraveghere in spatiu privat
Persoana vatamata a surprins savarsirea unui furt din propria casa cu camera proprie de supraveghere.
Cap. V CPP
Articolul 138 alin (1) pct. C) Constituie metode speciale de supraveghere sau cercetare următoarele:c) supravegherea video, audio sau prin fotografiere;
Alin. (6) Prin supraveghere video, audio sau prin fotografiere se înțelege fotografierea persoanelor, observarea sau înregistrarea conversațiilor, mișcărilor ori a altor activități ale acestora.
Art. 139 alin (3) Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părți sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terții.
Deci inteleg ca inregistrarile video realizate de persoana vatamata in propria casa nu pot fi probe, intrucat privesc doar actiunile suspectului, si nu privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terții?
Termen prescriptie 2 ani restituire bilet avion
Buna ziua,
Am chemat in judecata operatorul aerian cu privire la restituirea contravalorii unei rezervari din decembrie 2019.
In intampinare zice ca se aplica termenul de 2 ani potrivit conventiei de la Montreal.
Regulamentul (CE) nr. 2027/97 al Consiliului din 9 octombrie 1997 privind răspunderea operatorilor de transport aerian în caz de accidente... nu e aplicabil nefiind vb de accident.
Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor ... de asemenea nu e aplicabil, nefiind refuz sau anulare.
Conventia de la Montreal se refera tot la daune precum deces, vatamare, marfuri, intarziere... de asemenea nu pare a se aplica.
Deci pot sa ma adresez in termenul general de prescriptie de 3 ani?
Cum recuperam banii de la BLUE AIR?
Mi-au anulat zborul, insa nu mi-au dat banii inapoi.
Am sesizat ANPC si mi-au raspuns ca i-au amendat, obligat sa restituie, dar sa ii dam in judecata.
Eu am de recuperat 50 euro :)
Desigur, pot introduce o cerere de valoare redusa... dar nu se organizeaza oare vreun fel de actiune colectiva, la care sa intervin?
Am primit somatie Anaf pt executarea unei amenzi judiciare
Pot sa solicit esalonarea sumei sa achit in mai multe luni?
Adresez la Anaf cererea de esalonare?
Buna ziua, Am citit subiectul mai vechi despre steroizi. As dori sa stiu despre ce comerciant era vb. = si eu cumpar online si as vrea sa stiu sa evit... Multumesc anticipat, Adrian