avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate alexusbr

Activitate alexusbr

Dreptul urmasului celui decedat la informare.
Spune-ti va rog daca as putea solicita, in urma decesului parintelui in spital, sa mi se comunice tot tratamentul care i s-a aplicat, de la prima prezentare la camera de garda pana in a 5-a zi cand a decedat. A avut printre diagnostice TEP tromboembolism pulmonar, fara sa fie transferat la ATI desi avea saturatie de oxigen 60. Este vreo lege in baza careia as putea sa cer astfel de informatii? Eventual nume de doctori, asistenti, infirmiere, etc pot sa cer?
Răspuns la discuția Credit imobiliar
Banuiesc ca aveti un credit ipotecar, nu ne-ati spus. Daca ipoteca este asupra apartamentului din discutie, atunci nu-l veti putea vinde. Doar daca veti gasi un cumparator cumsecade care sa vrea sa va achite ipoteca(cat mai aveti de platit la banca) si apoi sa faceti actul de vanzare-cumparare, urmand sa primiti diferenta; asta daca nu cumva pretul apartamentului din 2007 nu a scazut si acum este mai ieftin decat imprumutul contractat.
Cel care se ocupa de inmormantare poate beneficia de ajutorul de deces, cu declaratie pe proprie raspundere si dovada achizitiei celor trebuitoare inmormantarii (facturi bonuri fiscale)- la casa de pensii.
In mod normal un mostenitor se bucura atat de activele mostenite cat si de pasive, cu alte cuvinte mosteniti si datoriile.
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
Multumesc mult pentru raspunsul complet si foarte la obiect.
Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza certurilor vom ajunge in instanta, pentru ca unul din coproprietari nu vrea sa vanda si sa impartim banii. In cazul in care instanta il va obliga la plata unei sulte asta va insemna ca va fi silit sa o vanda? Cu sentinta definitiva de obligare la plata sultei ma pot adresa unui executor care poate scoate casa la licitatie? Daca da, sa zicem ca se gaseste un cumparator, ce se poate face daca cel care nu vrea sa vanda nu vine sa semneze actele de vanzare-cumparare. Poate fi silit in vreun fel? As vrea sa stiu aceste detalii deoarece am auzit ca taxa de timbru este foarte mare si mi-e teama ca nu ma voi alege decat cu o sentinta definitiva(cum ca trebuie sa primesc niste bani) si nu o sa pot face nimic cu ea.
Va multumesc mult
Răspuns la discuția spam
In functie de domeniul de e-mail, bifati e-mailul si trebuie sa gasiti optiunea: "nu este spam"
Răspuns la discuția Impozit neplatit pentru casa
Este adevarat ca taxa de timbru este 3% din valoarea masei partajabile? Daca fac o autoevaluare mai mica pentru a plati taxa mai putin risc sa primesc la impartire in functie de ct am avaluat eu, sau se va face o alta evaluare?
Răspuns la discuția Impozit neplatit pentru casa
Inca o intrebare:
Printre documentele care trebuiesc depuse la deschiderea unei actiuni in instanta pentru partaj(iesire din indiviziune) trebuie cumva si dovada ca nu exista datorii la bugetul de stat pentru imobilul care face obiectul partajului, adica impozit achitat la zi? As vrea un raspuns cat mai avizat.
Răspuns la discuția Impozit neplatit pentru casa
Sa inteleg ca partajul in instanta nu inseamna doar impartirea fizica a casei(camerelor). Putem cere sulta in cazul in care cel care locuieste acolo nu vrea sa vanda? Iar in urma unei sentinte definitive instanta sa-l oblige la plata sultei. Si daca nu are bani, pentru executarea silita trebuie deschisa alta actiune in instanta?