avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate mircea_ghe84

Activitate mircea_ghe84

Buna dimineata!
Stie cineva ce se intampla cu produsele deteriorate de clienti, sau in alte imprejurari, dintr-un magazin cu haine? Mai precis: o clienta murdareste cu ruj o bluza, sau in timpul manevrarii, produsul capata un defect (si sa presupunem ca vanzatorul nu vede, iar produsul ramane in magazin). Ce se intampla in astfel de cazuri? Exista vreun act normativ care sa reglementeze o astfel de situatie? Se trec produsele pe pierderi? Daca da, care ar fi procedura?
Multumesc mult!
Răspuns la discuția taxe si impozite srl comert
Multumesc pt ajutor!
Răspuns la discuția taxe si impozite srl comert
Nici o opinie? Mai asteptam...
Răspuns la discuția taxe si impozite srl comert
Multumesc frumos! As mai avea cateva nelamuriri:
1. Pentru un SRL cu asociat unic, se plateste impozitul forfetar.. si daca da, in ce cuantum? Daca se plateste acel impozit forfetar, mai trebuie platite si alte impozite (nu ma refer la cele locale, ci spre ex. daca se mai plateste si impozit pe profit)?

2. Ce autorizatii trebuie sa detina un astfel de spatiu comercial (vanzari textile/incaltaminte)?

Multumesc inca o data!
Sarbatori Pascale cu bucurie!
Va salut! Va rog sa ma luminati in urmatoarea problema:

Care sunt impozitele si taxele(inclusiv cele salariale) pe care trebuie sa le platesc, daca imi deschid un SRL al carui obiect de activitate este comertul cu haine. Tin sa precizez ca pentru inceput doresc sa angajez o vanzatoare.

Exista obligatia de a angaja un contabil cu norma intreaga intr-un astfel de SRL?

Capitalul social minim a ramas 200 RON?

Multumesc.
Răspuns la discuția Legea salarizarii 330/2009
Pana la urma se pare ca angajatii dvs. vor primi in plus la salariul din ianuarie, prima de stabilitate. Felicitari! Este o instructiune scrisa a DSP-ului dvs, sau sunt doar precizari telefonice? Si as mai indrazni sa va intreb carui judet apartineti, nu de alta, dar dorim sa presam si noi DSP-ul nostru si bineinteles angajatorul pentru a ne da prima de stabilitate.

Va multumesc!
O seara placuta!
Răspuns la discuția Legea salarizarii 330/2009
Si ar mai fi o intrebare. Ce se intampla in cazul unui angajat care dobandeste noi conditii de munca in 2010. Sa presupunem ca e trecut pe un post unde face ture de noapte, deci ar trebui sa i se acorde si sporul de tura. I se acorda?.. Eu spun ca da, dupa art.5 alin(1) lit. b.. dar cer si o alta opinie.
Multumesc.
Răspuns la discuția Legea salarizarii 330/2009
Bun si cum facem cu brutul din dec.2009? Daca se baga prima de stab. se depaseste clar acel brut.. art. 5 alin(1) si art. 6 alin(3) din OUG 1/2010, spun ca nu trebuie depasita valoarea salariilor din decembrie 2009. Noi de ex in dec 2009 nu am avut inclusa prima de stabilitate in brut sau in general in salariu.. mai mult decat atat, prima de stabilitate a fost abrogata la 3 zile de la publicarea legii 330/2009, deci in noiembrie. Cu alte cuvinte, oricum se dorea sa nu mai fie acordata in dec 2009, ca nu cumva sa fie inclusa ca valoare in salariile inghetate pt 2010. Ceea ce nu inteleg eu, este de ce mai pomenesc de ea, daca tot nu influenteaza salariul incepand cu ian.2010.

Totusi consider ca ea trebuie inclusa in noul salariu de baza , dar la finalul socotelilor, salariul brut nu trebuie sa depaseasca pe cel din dec.2009.

Practic salariul nostru din dec.2009 se ingheata intre limitele stabilite de alin(1) si alin(3) al art.6 din OUG 1/2010.
Răspuns la discuția Legea salarizarii 330/2009
Exact. Dar, sa intelegem ca prima de stabilitatea nu se va adauga la salariului angajatului, nu?
Răspuns la discuția Legea salarizarii 330/2009
Pai daca se incadreaza in suma compensatorie, pana la limita cu brutul de la 31 dec. 2009 se dau , daca nu nu.. deci regula e urmatoarea, trebuie sa ia brutul din 31 dec 2009.