avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate 1criss

Activitate 1criss

Anul trecut am fost mutat fara acordul meu dintr-un complex in altul care se afla cadrul unei institutii bugetare.Am dat in judecata institutia respectiva si am castigat fondul,acum suntem la apel.Criteriul dupa care s-a decis mutarea mea a fost situatia socio-familiala(alegerea s-a facut dintr-un grup de colegi).
Intrebare:poate fi considerata decizia sefului meu abuz in serviciu cuprins in art.297 alin.2:
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică,[u]averevârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA"

In cazul meu este vorba de avere.

Multumesc!
Exista o hotarare judecatoareasca pe fond intr-un litigiu de munca favorabil mie,intimata a decis sa atace aceasta hotarare printr-un apel.Intrebare:trebuie sa fac un nou contract cu avocatul meu ca sa ma reprezinte la acest apel,iar in cazul in care se ajunge la recurs iar trebuie sa fac un alt contract?Cum ramane cu cheltuielile de judecata?
Multumesc anticipat.
Am reusit sa castigam acest proces,iata decizia instantei:
"Admite contestaţia. Anulează dispoziţia nr. ..............2013 cu consecinţa repunerii parţilor in situaţia anterioara emiterii acesteia. Obliga intimata la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 500 lei. Executorie de drept. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul........ Pronunţată în şedinţă publică, azi 10.07.2014"
In cazul in care intimata nu depune apel in perioada stabilita,are obligatia de respecta decizia instantei intr-un termen definit sau eu trebuie sa fac o cerere catre institutia respectiva(intimata)sa aplice hotararea instantei?
Multumesc de recomandari,domnule Florin.
Am un litigiu de munca cu institutia la care lucrez:schimbarea locului de munca fara acordul meu.Am angajat un avocat care sa-mi sustina drepturile,acesta a facut un demers de mediere numai ca nu s-a prezentat la mediere.Institutia cu care am litigiu spune in intampinare"invocam exceptia de inadmisibilitate facand referire la legea 192/2006 art.2 alin 1 lit.a) f).
Ce sa inteleg de aici ca avocatul meu mai rau mi-a facut?
Ce mai pot face?
Beneficiez de conditii speciale de munca conform H.G.nr1025/2003.
Intrebare:In aceste conditii speciale de munca trebuie sa beneficiez si de concediu de odihna suplimentar conform art.147 din codul muncii?Mentionez ca o parte din colegii mei(detin alte functii) au incheiat in CCM un act aditional in care este prevazut nr.de zile suplimentare de concediu de odihna.(inteleg ca aceste zile sunt aferente celor 3 zile minim si obligatorii regasite in art 147.alin.1 din codul muncii)