avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna suplimentar pentru conditii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna suplimentar pentru conditii speciale de munca

Beneficiez de conditii speciale de munca conform H.G.nr1025/2003.
Intrebare:In aceste conditii speciale de munca trebuie sa beneficiez si de concediu de odihna suplimentar conform art.147 din codul muncii?Mentionez ca o parte din colegii mei(detin alte functii) au incheiat in CCM un act aditional in care este prevazut nr.de zile suplimentare de concediu de odihna.(inteleg ca aceste zile sunt aferente celor 3 zile minim si obligatorii regasite in art 147.alin.1 din codul muncii)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 14 Ianuarie 2014
Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.

Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati mai sus mentionati se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

În ceea ce priveşte stabilirea categoriilor de personal, a activităţilor şi a locurilor de muncă pentru care se acordă concediu de odihnă suplimentar, precum şi a condiţiilor de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, urmează a se aplica dispoziţiile Legii nr. 31/1991 privind stabilirea duratei timpului de muncă sub 8 ore pe zi pentru salariaţii care lucrează în condiţii deosebite - vătămătoare, grele sau periculoase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu suplimentar sandita sandita Sunt persoana cu handicap accentuat, angajata pe perioada nedeterminata. As vrea sa stiu daca beneficiez de concediu de odihna suplimentar si cit este acesta. ... (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar pentru personalul nedidactic rodica2001 rodica2001 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca personalul auxiliar si nedidactic pot primi conform legii zile suplimentare la concediul de odihna si in ce conditii ? va ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu suplimentare elizbeth elizbeth Pentru lucrul la temperaturi extreme ( canicula, ger) in agricultura (in sere si solarii) se pot acorda zile suplimentare la concediul de odihna? Ce lege sau ... (vezi toată discuția)