avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Activitate mirceasima

Activitate mirceasima

Buna seara! Tatal meu a detinut o societate care acum se afla in procedura de insolventa. Societatea are datorii catre stat - finantele publice si catre o banca. La banca s-a girat cu un imobil si cu o autoutilitara. Lichidatorul judiciar ne-a spus ca banca are prioritate la recuperarea sumei, intrucat datoria s-a facut inainte ca problemele cu finantele publice sa existe (sau ceva de genul acesta - nu ma pricep). Acum o zi am primit o instiintare de executare silita, prin care ni se soma sa achitam suma restanta catre banca. Problema este urmatoarea. Lichidatorul judiciar a valorificat toate bunurile disponibile ale societatii (aproximativ 14000 RON) banii fiind depusi intr-un cont deschis de acesta (lichidator) tot la aceeasi banca la care este si datoria societatii. Datoria catre banca este de 8000 RON. Lichidatorul mi-a zis ca banii vor fi virati catre banca, dar in luna februarie - spre sfarsit. Intrebarea mea este: de ce banca nu si-a "tras" direct restanta din contul paralel? In cazul acesta, cine are prioritate: banca sau statul? Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez. Mentionez ca este urgent, intrucat imobilul girat este locuinta personala si as ramane fara casa. Multumesc anticipat!