avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian2014

Activitate Lucian2014

Partile, comodant si comodatar, pot incheia un contract de ipoteca asupra imobilului pentru garantarea platii cval. investitiilor pe care comodatarul le-a efectuat, la incetarea contractului de comodat?
Nu este vorba despre reprosuri. Acestia spun ca s-au razgandit si ca vor sa-i lase casa lui X si ca pe mine nu ma mai recunosc drept fiu.... Nu inteleg de ce...Cu ei nu ma mai pot intelege. Au ajuns la blesteme si alte ticalosii de care ma inspaimant. In opinia lor, daca am facut imbunatatiri imobilului, asta e. Ei nu vor sa-mi dea nimic ci sa-mi ia totul. Daca as ajunge in instanta si as cere investitiile facute ca lor sa le fie foarte bine, nu au bani sa-mi dea pentru acoperirea acestora. As obtine o hartie pe care sa o pun in cui pentru ca prima miscare ar fi sa vanda casa lui X si sa se trezeasca in strada.
Daca partile unui contract de intretinere cu uzufruct viager sunt de acord cu incetarea contractului, pentru ca relatiile sunt foarte tensionate deoarece intretinatorul refuza intretinerea, insa intretinatorul doreste sa-si recupereze cval. investitiilor efectuate in imobilul folosit exclusiv de catre intretinut, cum poate acesta sa procedeze?
Se poate acorda o suma de bani globala in schimbul renuntarii la intretinere si la uzufruct, pentru ca intretinatorul sa devina proprietar de drept? Ce act trebuie incheiat?
Daca cea care trebuie sa primeasca intretinere nu este de acord cu transmiterea obligatiei de intretinere catre alta persoana? Ce se poate face?
Se poate incheia un contract de vanzare cumparare cu transmiterea obligatiei de intretinere in lipsa intretinutei?
Am o problema:
Inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod civil am incheiat cu parintii un contract de intretinere cu uzufruct viager, in care fiul se obliga sa le respecte uzufructul pe toata durata vietii si, la nevoie, sa le asigure hrana, etc. si inmormantare. Toate au mers foarte bine, relatiile dintre parti fiind foarte bune, eu m-am ocupat de parinti, ajutandu-i cu spitalizari, plimbari etc. Am facut investitii majore in imobilul respectiv dupa incheierea contractului.
De putina vreme, parintii au fost "coafati" de o persoana straina care doreste sa puna mana pe imobil, motiv pentru care parintii doresc sa desfiinteze contractul pentru a da imobilul acelei persoane, fara sa ma despagubeasca pentru investitiile efectuate care nu fac obiectul contractului. Adica, cu alte cuvinte, vor sa ma insele.
Eu nu doresc acel imobil, dar vreau cval. investitiilor efectuate si sunt de acord sa reziliem contractul de intretinere dar sa-mi achite investitiile.
Parintii imi refuza sistematic ajutorul si imi interzic sa mai intru in casa.
Ce pot sa fac? Cum pot scapa de acest contract? Cum imi pot recupera investitiile: usi, ferestre, gresie, faianta, instalatii sanitare, electrice, termice, mobilier etc.?