avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate Administrator1

Activitate Administrator1

Consider ca nu este nevoie de plata unei autentificari notariale, fiind foarte scumpa.

Se poate cu data certa, la sediul RC, pe suma de 10,8 lei. Mai bine de atat, nu cred ca se poate.

O intrebare ce as avea-o:

trandafir2 a scris:

Pai cum v-am scris mai sus ... ma citez mai jos:
trandafir2 a scris:
... sau XY (reprezentantul tuturor)

Semneaza XY ca reprezentant al tuturor.



In contractul de comodat, e necesar sa se specifice acest lucru ? XY reprezentat al proprietarilor ?
Am redactat un contract de comodat, prin alipirea mai multor modele de contracte gasite ca apoi sa filtrez doar punctele necesare unui astfel de contract. Din cele citite de mine, fiecare avea alte clauze, o alta logica eventual erori.

Mi-ar face placere sa fie discutat critic, eventual corectat unde este nevoie, pentru a servi si altor viitori aspiranti de SRL. Mai ales ca este si un ghid deja prezent.

Din pacate nu stiu cum sa il atasez.

In cazul ca exista deja unul potrivit acestei situatii, atasati-l aici.
Desi nu sunt in vreo ramura legala, un notar mi-a spus urmatoarele. Atentie, nu pot garanta pentru acuratete.

Se poate face comodat si doar cu un singur proprietar, (fara sa fie nevoie de semnatura tuturor) dar pe o perioada de maximum 3 ani.
Pretul lui pentru asta era de 300 RON !
Răspuns la discuția Punct de lucru si ipoteca
Buna seara si multumesc pentru raspunsuri:

Cei de la ONRC mi-au clarificat urmatoarele lucruri. Fara acordul bancii, se face pe un an de zile, cu prelungire ulterioara, tot pe perioade de 1 an. Cine vrea mai mult are nevoie de acordul bancii.

Pentru cine mai este in situatia asta, mergeti pana la RC cu contractul de ipoteca si va ajuta juristii.

Se poate inchide, multumesc.
Răspuns la discuția Punct de lucru si ipoteca
Buna ziua,

Tot de pe forumul acesta, am citit ca pentru comodat nu ar fi nevoie de acest acord al bancii.

Un exemplu, aici nu a fost nevoie de acordul bancii:
www.avocatnet.ro/content/for...

In contractul de comodat, se va stipula o clauza, ca la cererea bancii sau a proprietarului imobilul sa fie lasat vacant.

Exemplu aici:
www.avocatnet.ro/content/for...



Partea aceasta ma incurca
Ipoteca este reglementată de disp. art. 1746-1814 Cod civil si este un drept real accesoriu care are ca obiect un bun imobil al debitorului sau al unei alte persoane, fara deposedare, care confera creditorului ipotecar (bancii) dreptul de a urmari imobilul in stapanirea oricui s-ar afla si de a fi platit cu prioritate fata de ceilalti creditori din pretul acelui bun.

Asadar, proprietarul apartamentul imi poate comodata fara acordul bancii, intrucat acesta nu instraineaza bunul, ci doar imprumuta folosinta acestuia. Banca nu are de ce sa-si dea acordul cu privire la proprietatea privata a proprietarului (debitor) la acest moment.


Unele banci puneau si clauza de interdictie a orcicarei grevari / sarcini, nu dar de instrainare fara actodul lor... ca sa acopere si cazurile de inchiriere, comodat etc. De vazut ce scrie exact in contractul cu institutia de credit si apoi se verifica legislatia aplicabila si se poate trage concluzia daca si ce este de facut....


Avand o parte din contractul de credit, comodatul ce as dori sa il fac intra la "greveze acorde sau permite sa existe nici o ipoteca, sarcina, privilegiu" ?

Răspuns la discuția Punct de lucru si ipoteca
Ziua buna,

Eu nu vreau sa il inchiriez, ca mi-l dau tot mie. Imi cer scuze, dar nu am specificat acest lucru. Tind sa nu fiu de acord cu dvs privind notiunea de comodat.

La registrul comertului, am fost, mi s-a cerut doar certificatul de comodat, nicidecum extras de carte funciara.
Buna ziua,

Am rasfoit pret de cateva ore diverse discutii de unde schitez urmatoarele:

Pentru un contract de comodat intre proprietar si tert, nu este nevoie de acordul bancii cat si pentru infintarea de sediu social.

In contractul de ipoteca se prevad urmatoarele:
Cumparatorii se obliga: "sa nu inchirieze, demoleze, constituie, greveze acorde sau permite sa existe nici o ipoteca, sarcina, privilegiu sau alta garantie asupra intregii sau oricarei parti"

Un contract de comodat, nu se poate incadra in cele mai sus mentionate, asta din punctul meu de vedere.

Nelamurirea mea este, se poate constitui punct de lucru, in acest loc ?

Deasemenea, pentru bransamentul la reteaua de distributie electrica, pe durata functionarii societatii, data fiind situatia de fata, am nevoie de aprobarea bancii ?



Răspuns la discuția Protejare firma, administrator
As aprecia orice idee.
Buna ziua,

Doresc sa infiintez un SRL deb, dar nu pot indeplinii conditia esentiala si anume sa nu fi avut o alta firma. In locul meu, ca si administrator al firmei, doresc sa imi numesc un prieten.

Inainte de a definitiva impreuna cu el firma, vreau sa gasesc niste solutii prin care imi pot proteja afacerea, fata de administrator, in cazul in care se gandeste ca i-ar prinde bine si lui. Oamenii nu pot fi de incredere.

Un contract de confidentialitate, pentru a nu discuta aces aspect cu nimeni si un alt contract "prenuptial" sa-i spunem, pot fii incheiata si sa-mi garanteze dupa cativa ani, ascensiunea la functia de administrator ?

N-as vrea sa investesc resurse si pasiune in ceva ce o poate lua cineva, doar ca mi-a fost prieten.