avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate ewr

Activitate ewr

Răspuns la discuția Pfi pensie
da. Nu e nici o problema daca sumele scrise in aceste doua declaratii sunt diferite? Impozitul si sanatatea se calculeaza din suma declarata in d220, fara sa conteze ca difera de cea din d600?
Nu inteleg daca e corect dpdv legal ca sumele din aceste declaratii sa fie diferite si deci daca am dreptul sa platesc la pensie cit timp estimez un venit mai mic decit minimul.
multumesc
Discuție Pfi pensie
Ca pfi cu venit mai mic decit minimul anul trecut nu am contribuit la pensie.
Anul acesta am depus declaratiile cu aceste sume si am anticipat tot un venit mai mic decit minimul pe economie dar am depus si declaratia 600 pt a da minimul la pensie si deci am scris in declaratia 600 o baza de calcul lunara egala cu salariul minim (pt a putea plati la pensie) si mai mare decit ce anticipez ca voi cistiga.
Este in regula, nu e o ilegalitate? Aceste sume trebuie sa fie identice (in declaratia 600 si cea cu venitul anticipat) sau nu conteaza?
Altfel zis, daca cistig pe pfi mai putin decit salariul minim e in regula sa achit contributia la pensie prin acest pfi?

mutumesc
1. trebuie sa astept sa apara pe site varianta de declaratie 392b cu anul 2013 deja completat? anual se afiseaza o alta versiune pina in 25 februarie?

2. pt pfi, cifra de afaceri este suma facturilor emise pt prestari servicii sau trebuie sa scad impozite si aceea e cifra de afaceri?

3.la "livrari de bunuri si prestari servicii catre" la ce se refera? ce am incasat prin prestari servicii? ( venit brut (acelasi ca cifra de afaceri??), venit net sau ce anume?) ce valoare se trece aici?
Am vazut indicatiile de completare cu "se completează cu baza de impozitare înscrisă în "Jurnalul pentru vânzări", pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către persoane neînregistrate în scopuri de TVA". dar nu inteleg ce inseamna.
Nu am vindut, nu am cumparat nimic, doar am incasat niste bani si am eliberat facturi.

4. daca nu am cumparat nimic pe pfi la achizitii presupun ca trec zero.

5.se printeaza formularul si se completeaza cu pixul ca restul declaratiilor?

multumesc