avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate oana_miew

Activitate oana_miew

Buna ziua,
Îmi poate explica cineva cum trebuie sa arate un contract intre PFA și cursanți ? Trebuie ceva special, in afara de ce este evident (durată, pret , etc)? Trebuie vreo anexa specială ?
Mulțumesc anticipat !
Buna ziua,
Mi-ar putea cineva explica care e diferența intre cele 2 tipuri de contestatie? Care este tipul recomandat pt un dosar de executare ?
Mulțumesc
Buna seara,

M-am trezit cu o poprire pe cont, cică pt. sume reprezentand impozit pe profit in 2012 (!).
In primul rând, eu in 2012 nu am avut niciun profit , și am declarat asta in declarația 200 (actuala declarație unica)
In al doilea rând, nu am fost notificata legal !!! Mai întâi a fost făcută poprirea, și vreo 4 ore mai târziu mi-au trimis notificare prin spv !
Dar , chiar dacă, sa zicem, datoram bani , nu se prescrie ???
Acum, ce mă fac, cum recuperez suma poprita ? Scrie sa fac reclamație la tribunal, dar o sa dureze ani de zile... vreo idee??
Mulțumesc
Buna ziua,
Am voie sa filmez, sa înregistrez audio sau video in interiorul unui inspectorat școlar?
Altfel dum pot dovedi ca am fost acolo și incidentul respectiv chiar a avut loc?
E vorba de refuzul de a primi un dosar de înscriere, încălcând grav legislația, dosarul fiind complet și cu toate documentele in ordine, vizate tot de aceeași instituție !
Buna seara,
Am găsit o hârtie in parbriz, cum ca mașina a fost parcata neregulamentar in fața accesului in parc (semnalizat doar cu niște linii pe carosabil).
Problema este ca NU eu eram șoferul, iar in hârtie scrie ca “contravenientul trebuie sa se prezinte la poliție”., altfel sunt atrase consecințe cf prevederilor legale.
Problema este ca nu eu eram la volan, ci o persoana care a plecat azi din țara, care nu are cetățenie romana și se va întoarce abia peste câteva săptămâni.
As dori sa știu :
1- ce se intampla dacă nu se prezintă nimeni la poliție, care vor consecințele ?
2- in cât timp trebuie sa se prezinte ?
3 care e amenda ?
4- se poate ataca faptul ca nu era niciun sens de parcare interzisă și nu scria nicăieri acces parc ? (Era marcat doar carosabilul)
Mulțumesc
Buna seara,
Am următoarele nelămuriri :
1- pt, a deveni traducător autorizat de min. justiției trebuie sa obțin certificatul de traducător din limba straina (sa zicem, engleza) in romana ȘI MUSAI și invers , sau se poate și într-un singur sens (deci, musai engleza romana ȘI romana engleza, sau se poate doar una din variante?).
2 - sa zicem ca m-am autorizat de către min. justiției : pt. a colabora cu, sa zicem, firme de traducători sau notari ca și liber profesionist (Free lancer) trebuie MUSAI sa am un PFA sau PFI. sau atestatul obținut îmi da dreptul direct de a profesa?
3- dacă , sa zicem, vreau sa devin PFA sau PFI (chiar, care e diferența??): sunt obligată sa plătesc la anaf și casa de sănătate contribuții de pensie, respectiv asigurare de sănătate echivalente cu minim un salariu pe economie, chiar dacă eu nu am venitul respectiv ? Sau mai întâi trebuie sa am venitul minim pe economie timp de un an pt. a fi obligat sa plătesc contribuțiile ?
Practic, dacă nu am venit, plătesc pensie și sănătate oricum, sau doar dacă am venit suficient?

Mulțumesc anticipat !!!
Buna ziua,
La o adunare de bloc am fost insultanta in public (in fata multor persoane!); de asemenea , mi s-a făcut public o aluzie verbala cu conotație sexuală ! As vrea sa știu ce drepturi am , altele decât a pune capul jos și a înghiți aceste mizerii. Pot depune plângere pt calomnie? Trebuie 2 martori, sau cum se poate face acest lucru? Și daca vecinii refuza să depună mărturie ? Exista totuși vreo cale publica de a îmi recâștiga demnitatea ? Mulțumesc anticipat
Buna ziua,
Iată ce se intampla : trăiesc într-un bloc de 6 apartamente unde exista permanent conflict de interese intre vecini.
Acum vor sa constituie o asociație de proprietari (pana acum nu a existat așa ceva), și știu exact cum vor fi manipulate deciziile acestei asociații .
Întrebările mele:
1- e ilegal să funcționăm mai departe fără asociație ?
2- sunt obligată sa fac parte din asociație, proprietar fiind ?
3- dacă nu fac parte din asociație, voi fi obligată sa accept deciziile asociației ?

Mulțumesc anticipat
Buna ziua,

asociatia de proprietari a decis sa faca niste lucrari dubioase (suspectez ca de fapt administratorul foloseste banii in alte scopuri...); cand am refuzat sa platesc , mi s-a spus ca sunt obligata deoarece "majoritatea a decis sa faca lucrarea".
Deci chiar se poate acest lucru? Adica, proprietar fiind, sunt oblicata sa dau acesti bani neffind de fapt de acord??
Buna,

am o masina inmatriculata in germania pe numele sotului, pe care vreau sa o inmatriculez aici pe numele meu.
am vazut procedura, am inteles ca trebuie sa o radiez din germaniadar nu inteleg ce trebuie sa fac mai intai, o inmatriculez aici apoi o radiez din germania sau invers?
multumesc