avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate dislexic

Activitate dislexic

intr-adevar asta fac politistii in mod regulat de vreo 5 ani din cate stiu.ii aplica sanctiuni, insa acest lucru se dovedeste ineficient daca sta la mama lui si nu are venituri. aceasta de asemenea este supusa abuzurilor. cu privire lainlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii nu stiu in ce masura se poate executa si nu stiu cum va rezolva problema cu alcoolismul.
Conform art 44 si urmatorarele in anumite cazuri poate fi dispusa internarea medicala nevoluntara.
Cand am solicitat organelor de politie efectuarea unor astfel de demersuri fata de o persoana turbulenta din cartier (consumator in exces de alcool - chiar si spirt - , zilnic, violent verbal fata de vecini, cu multe amenzi la activ, care cand nu bea, lucru care se intampla exceptional, tremura din toate incheieturile) acestia mi/au spus ca in primul rand nu pot nici sa se gandeasca la vreo masura pana cand nu isi plateste asigurarile sociale si amenzile (acesta nu are niciun venit!!).
atitudinea politistului vi se pare abuziva sau exista un temei in acest sens? legea nu distinge daca are platite sau nu asigurarile.

multumesc
buna seara, am gasit acest post din luna ianuarie fara niciun raspuns. sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu ce sa fac


Am vandut un autoturism in 2003, iar noul proprietar dintr-un judet vecin nu l-a
transcris inca. Nici impozitul nu-l plateste la consiliul local asa mi s-a adunat o suma
datorata pentru autoturismul respectiv, destul de consistenta. Ultima data in 2006
a achitat impozitele, a promis ca va face transcrierea sau radierea, dar de atunci nu raspunde. Cunoasteti o posibilitate legala prin care sa-l oblig sa faca transcrierea sau radierea? (Fiind prima masina vanduta de mine, toate actele, inclusiv cartea de identitate au ramas la noul proprietar. Dispun de Contractul de vanzare-cumparare din 19.10.2003 si o Fisa de inmatriculare din 13.01.2004. care l-am pregatit, achitand impozitele la Consiliul local, deoarece ne-am fost intelesi ca vine sa transcrie masina)

Răspuns la discuția Amenda rovinieta.
daca am cate un proc verbal ptr 13,15,18 ianuarie, este contraventie continua? care este diferenta fata de portul ilegal de uniforma, de exempl?
Răspuns la discuția investire cu formula executorie
deci trebuie doar legalizata
hotararea prin care a fost admisa plangerea impotriva incheierii de carte funciara poate fi investita cu formula executorie?
o astfel de actiune ptr major nu este scutita de timbru? se platesc 8 lei si 0,3 timbru?

Legea 146/1997 privind taxele de timbru - Art. 15
Sunt scutite de taxe judiciare de timbru acţiunile şi cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor de atac, referitoare la:
h) adopţie, constatarea abandonului, ocrotirea minorilor, tutelă, curatelă, interdicţie judecătorească, asistenţa bolnavilor psihic periculoşi, precum şi la exercitarea de către autoritatea tutelară a atribuţiilor ce îi revin;
Discuție superficie
buna ziua,
vreau sa incep cu o cunostinta constructia pe terenul acestuia a unui imobil, cu contributie in bani in mod egal. nu stiu ce mijloc juridic practic am la indemana intr-o astfel de situatie pentru a ramane proprietar pe jumatate din casa - am inteles ca s-ar naste oricum superficie pentru teren in favoarea mea. este nevoie de vreun contract?
apoi cum dovedesc 1/2 din propreitate? - atunci cand incepem constructia sa fim amandoi trecuti in autorizatiile de construire si ce acte premergatoare mai sunt la mijloc? sa fiu si eu pe facturile de achizitie a materialelor? ce parere aveti?
multumesc
am inteles, multumesc mult ptr raspunsuri.
zic asta ptr ca nu a fost comunicata inca hotararea catre parat, iar reclamantul a anuntat ca deja a formulat cerere de legalizare si investire.

multumesc ptr raspuns.