avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta.

Buna ziua,
Sa va explic cum sta treaba: in luna februarie mi-a expirat rovinieta auto, proprietarul masinii pe care o conduc este tatal meu, nu am stiut si nici nu am verificat daca rovinieta mai este valabila. Dupa 6 luni, adica in luna august am primit amenda pt ca am fost inregistrat in luna februarie de camerele de pe E 85 ca circul fara rovinieta. In regula, am platit amenda in 48 de ore si imediat mi-am facut si rovnieta. Astazi, a venit o alta amenda pentru acelasi lucru, in acelasi loc din luna martie. Deduc de aici ca acest procedeu va continua cel putin lunar. Intrebarea mea este: Este legal ca sa fiu instiintzat dupa 6 LUNI de o asemenea contraventie, in conditiile in care camerele sunt amplasate la cateva sute de metri de casa mea ? Adica daca ma instiintau dupa o luna sa zicem, plateam si amenda si rovinieta, asa cum am facut si nu mai primeam atatea amenzi. Ce pot face intr-o astfel de situatie ?
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 20:34, 8 Septembrie 2011
da, este legal. veti primi atitea amenzi de cite ori ati fost inregistrat mergind cu masina fara rovigneta. termenul de aplicare a sanctiunii este de 6 luni cf art.30 din OG 2 / 2001
dar nu mai mult de o amenda pe zi.........
Asta este legea si nu aveti sorti de izbanda nici in instanta daca ajungeti. Chiar daca acele camere sunt amplasate aproape de casa dv , imaginile se trimit la un sediu care le analizeaza, se intocmesc PV in termen de 6 luni de la inregistrare si apoi mai au o luna la dispozitie pt a le trimite catre vinovati.
Intr-adevar, insa dupa cum am constatat chiar eu, se poate scapa. In perioada 22 decembrie, 3 martie 2011, am circulat deseori fara rovinieta, nestiind de existenta camerelor de pe A1. Am cumparat rovinieta apoi si am stat cu spaima in suflet multa vreme, asteptand amenzi de circa 1000-1500 Euro, care insa nu mai veneau. In final pe 1 septembrie au sosit 2 amenzi doar, 17 februarie , si 3 martie. Poate am avut noroc mare eu, dar le spun celor care stau cum stateam si eu cu teama, sa fie mai relaxati, ca nu vine sfarsitul lumii pe ei.
daca am cate un proc verbal ptr 13,15,18 ianuarie, este contraventie continua? care este diferenta fata de portul ilegal de uniforma, de exempl?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta icristil icristil Am primit un PVCC in data de 02.07.2011 intocmit in data de 10.06.2011 pentru o contraventie din data de 12.12.2011. Pot contesta PVCC pe baza acestor date? Pe ... (vezi toată discuția)
Mai multe amenzi pentru rovinieta ralucarony ralucarony Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei. Practic ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru lipsa rovinietei, insa masina nu mai era a mea Tonia30 Tonia30 Buna seara! Am o nelamurire privind o amenda pentru rovinieta primita de la CNADR. Eu am vandut masina, cu rovinieta valabila, iar amenda este chiar pentru ... (vezi toată discuția)