avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate cgugoasa

Activitate cgugoasa

La blocurile unde exista spatii comerciale (prevazute in proiect si construite inainte de 1989) la parter, acestea participa la calculul cotei indiviza a blocului si implicit la cheltuielile comune ale asociatiei?
Răspuns la discuția asigurarea storno
OK! Va multumesc frumos! As putea face trimitere la anumite acte legale?
Răspuns la discuția asigurarea storno
As putea face trimitere la niste acte legale?
Circuit turistic in strainatate, contractat si achitat integral, inclusiv valoarea asigurarii storno pentu doua persoane, sot sotie necastoriti legitim.
Daca din motive medicale grave, fundamentate din familie (mama, tata), cei doi nu mai pot pleca in calatorie, anunta agentia de turism cu 11 zile inaintea inceperii calatoriei si intocmesc dosarul de acordarea daunei, pentru a fi despagubiti sunt conditionati sa prezinte actul de casatorie legala?
Mentionez ca in contractul agentiei de turism si in polita de asigurare nu este specificat acest lucru, ca ar beneficia numai unul din soti.
Este vorba de doi pensionari vaduvi care convetuiesc de 7 ani impreuna.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Stergere penalitati
Va multumesc pentru raspuns, dar vreau sa fac unele precizari importante:
-asoc are hot. jud. puse in executare pentru o parte din suma si mai are un dosar in inaintare la judecata, deci masuri de recuperare exista.
Proprietarul doreste sa achite atat debitul si penalitatile din executarile anterioare aflate in derulare, precum si debitul din noul dosar (~7800 lei), dorind sa i se anuleze penalitatile aferente(~4800lei), astfel incat sa i se retraga ultimul dosar si sa o ia de la zero.
Cu respect!
In cazul in care un proprietar cu datorii foarte mari la asociatia de locatari ( ~21.400 lei), atat la debitul curent(~16.500lei) cat si la penalitati (~4.900lei), si doreste sa achite integral debitul, care ar fi conditiile legale de anulare a penalitatilor?
Răspuns la discuția Antene telecomunicatii
OK! Dar ce obligatii privind conditiile tehnice care ar trebui sa le asigure privind protectia cladirii dar si a locatarilor?
In ce conditii locatarii proprietari ar trebui sa accepte montarea acestora pe bloc?
Care ar fi conditiile tehnice si comerciale, legale ce trebuiesc indeplinite de firmele care monteaza antene de telecomunicatii pe acoperisul blocurilor?
Firmele care functioneaza in apartamentele de la parterul blocurilor in spatii largite(modificate), care au amplasate reclame comerciale, contribuie suplimentar la cheltuielile lunare ale asociatiei de proprietari din care fac parte?
DA sau NU, dar in baza caror acte legale?
Va multumesc!
Răspuns la discuția privilegiu imobiliar
Aveti perfecta dreptate! Asa s-au intamplat lucrurile si voi incerca o noua depunere.
Va multumesc respectuos!