avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin_2o14

Activitate Catalin_2o14

Multumesc frumos pentru raspunsuri , o seara placuta !
Domnul era pieton , și era cu fata înspre mașinile care vin din sens opus , adică era regulamentar .

Cat despre expertiza tehnica judiciara ... în ce consta acest proces ? expertiza tehnica a mașinii am făcut cu verificare frâne direcție și alte chestii ce puteau influenta .
Povestea începe în felul următor , vineri ieșind de la munca ma deplasam înspre drumul spre casa eu lucrând în Cluj părintii mei și domiciliul meu fiind în Zalău , obișnuiesc sa merg la sfârșit de săptămână la Zalău , la intrarea într-o localitate pe drumul dinspre Cluj înspre Zalău circulam în coloana (diferența dintre mine și cel din fata aprox 10-15 m) la un moment dat de după mașina cealaltă pe marginea drumului am văzut o persoana învârsta care circula regulamentar pe acostamentul din partea dreaptă a direcției de mers Cluj-Napoca - Zalău domnul respectiv s-a dezechilibrat și a căzut la 1 metru în fața mașinii mele . Am tras de volan stânga să îl evit dar fără vreo șansă de reușită , l-am lovit cu bara din față (nu știu să vă spun dar exista posibilitatea să fi trecut peste el cu mașina din cauza sperieturii nu îmi mai aduc aminte , știu ca am trecut peste ceva dar credeam că am trecut peste bucățile din bară ce s-au rupt , mașina fiind foarte joasă .) , victima respira , era conștientă la momentul respectiv , nu vorbea coerent deoarece în acel moment venea de la cârciumă , am așteptat la fața locului venirea poliției (în primă fază cei de la comună , radarul era aproape , în următoarea localitate ) , salvarea și cei de la criminalistică , au venit au făcut cercetarea la fața locului , măsurători , poze șamd.
Am plecat de la locul faptei înspre Zalău cu cei de la criminalistică în fața mea , am ajuns la Zalău la poliție , am dat declarație cu cele întâmplate, am lăsat mașina , cheia și actele la poliție deoarece în următoarele zile urma să se facă expertiza tehnică a mașinii .
Sâmbătă am mers la un ITP autorizat și am făcut expertiza tehnică , toate au fost ok .
Duminică , înainte sa plec iarăși la Cluj am trecut pe la spital să mă interesez în ce stare este domnul , domnul era la terapie intensivă , neavând acces am stat la ușă și am așteptat să vină cineva , a venit o asistentă și mi-a spus că ei nu au voie să furnizeze astfel de informații și că astfel de informații pot să dea doar familiei și din moment ce noi nu suntem din partea familiei o să aflăm de la poliție .
Am plecat de la spital , am pornit înspre Cluj , la vreo jumătate de oră după ce am plecat de la spital m-a sunat sub-inspectorul ce se ocupă de caz și mi-a spus ca are o veste proastă , victima decedase în momentul în care noi eram la spital .
Astăzi l-am sunat iarăși să văd dacă are vreo informație , mi-a spus că așteaptă certificatul medico-legal .

Spune-ți-mi vă rog la ce să aștept mai departe ... care sunt demersurile necesare ? Există vreo posibilitate să fiu încadrat ca vinovat ?

Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri .