avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate dodonica

Activitate dodonica

Buna ziua!
Sa depus in luna iunie 2022 la o anumita primarie pentru dezbatere si aprobare o documentatie de urbanism in baza unui cerificat de urbanism emis in anul 2021 cu valabilitate de 1 an adica pana in februarie 2022 si ulterior prelungit cu termenul maxim de inca 1 an respectiv pana in februarie 2023. Am primit numar de inregistare si nici pana acum nu sa procedat da dezbaterea documentatiei. Intrebarea mea este; Din moment ce documentatia completa sa inregistart in termenul valabilitatii certificatului de urbanism si ulterior acesta a expirat, fara a mai exista posibilitatea de prelungire a acestuia si emitentul lui adica aceasi primarie inca nu a procedat la finalizarea procesului de aprobare, intreaga documentatie mai are valabilitate? adica produce in continuare efecte din moment ce a fost inregistrata in termen?
Buna ziua!
In situația in care o persoana care nu a fost angajata niciodată ci doar face un doctorat și este însărcinată in 2 luni,dacă in momentul de fata s-ar angaja la un Srl ar beneficia de acei bani respectiv 85% din venit? Momentan ea încasează o indemnizație de 1200 lei de pe urma doctoratului având un Bebeluș de 8 luni!
Adică se iau in considerare acei 1200 lei de la doctorat la stabilirea vechimii și a concediului de maternitate?
Răspuns la discuția Necesita sau nu aviz ISU
Nu m-ați lămurit deloc! Eu doream sa ma ajutați sa înțeleg care e situația juridică a acestei spete! Sa pricep cum funcționează și se aplica legislația in vigoare , respectiv HG 571/2006! Ca doar pe legi vorbim nu pe altceva....
Răspuns la discuția Necesita sau nu aviz ISU
Și cam care ar fi temeiul legal sa fac excepție de numărul de nivele? Când tocmai de acesta trebuie sa ținem cont de numărul de nivele...O lege un articol ceva? Și nu este nimic construit ulterior! Este vorba despre podul de subt învelitoare rezultat in urma construcției!
Răspuns la discuția Necesita sau nu aviz ISU
Intrebarea mea se referea la numarul de NIVELE nu la numarul de ETAJE.....
HG 571 spune ca se se supun avizarii cladirile,
d) de locuit colective, noi sau existente, CU MAI MULT DE 4 NIVELE la care se realizează sau amenajează mansarde;
In cazul meu D/P/1E/M 4nivele....DECI NU CU MAI MULT DE 4 NIVELE
Cum interpretati CU MAI MULT DE 4 NIVELE la care se realizează sau amenajează mansarde?
Eu inteleg ca mai mult de 4 inseamna 5,6,7.....la care se realizeaza......
Pentru o clădire de locuințe cu 4 nivele este necesar obținerea avizului ISU pentru amenajare pod rezultat din construcția cladirii in condițiile in care HG 571/2016 reglementează ca este obligatoriu pentru clădiri cu MAI MULT de 4 nivele la care se amenajează mansarda? Ce înseamnă mai mult de 4 nivele?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar prevederile legii prevenției nu se puteau aplica și in cazul nostru?
Au venit au aplicat amenda și atât! Nici măcar nu au semnat in registru unic de control! Nu au lăsat nici o măsura de îndeplinit! Este normal?
Buna ziua!
Am solicitat de la primarie certificat de urbanism pentru amenajare unui pod rezultat in urma constructiei. Am primit certificatul de urbanism,si autorizatia de construire. Nu mi sa solicitat aviz ISU prin certificat de urbanism. Am obtinut autorizatia, in aprilie 2017 am facut lucrarea conform autorizatiei cu destinatia de locuinte. Vine ISU in control ptr prima data si ma amendeaza cu 10.000 ron ca nu am aviz si autorizatie de la ei. Dar eu nu am stiut ca imi trebuie! Avem sanse sa contestam?
Răspuns la discuția refuz inregistare contestatie
Si ce putem face in acest caz?
Buna ziua!
Am transmis catre Tribunal sectia penala o contestatie in temeiul art 596 ncpp si ni sa returnat inapoi fara a fi inregistata pe motiv ca aceasta cerere a fost deja solutionata.Intradevar sa solutionat odata aceasta contestatie, dar intre timp au aparut elemente noisi de acea am mai formulat o noua contestatie! Nu am regasit nicaieri in legislatia romaneasca o astfel de prevedere prin care nu mai putem formula o noua cerere! Este normal asa ceva___