avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters314115

Activitate ContSters314115

Buna ziua, in cadrul unei asociatii doresc sa colaborez cu mai multe persoane care sa aduca donatii / sponsorizari (de la alte persoane) pentru care trebuie sa ofer un procent persoanei care a gasit donatorul. Cum pot sa realizez acest lucru ?

Daca nu pot prin cadrul asociatiei, poate persoana care are nevoie de o operatie sa realizeze un contract in care sa se desemneze o persoana care sa stranga donatiile in numele ei urmand ca aceasta sa pastreze un procent din ele ?
Buna seara George. Nu exista o singura lege in aceasta tara care sa nu poata fi ocolita, deoarece ar fi trebuit sa fie conceputa si implementata de oameni inteligenti.
Buna ziua, doresc sa realizez un site prin intermediul caruia sa intermediez donatii internationale pentru diverse cazuri sociale sau evenimente catastrofale de pe intreaga planeta. Donatiile pot fi realizate prin multiple modalitati (offshore, paypal, wepay, wire transfer, etc.). Doresc sa pastrez legal 10% din valoarea donatiilor.

1) Exista vreo modalitate sa realizez acest lucru ca persoana fizica ? Cei 10% ramasi as dori sa ii folosesc pentru alte proiecte non-profit personale (crearea de intreprinderi sociale) ? Nu doresc sa imi ramana ca "profit" cei 10%.
2) Exista vreo modalitate sa realizez acest lucru ca srl platind impozit doar pe cei 10% care imi raman din donatii ?
3) In cazul in care singura solutie ar fi infiintarea unei asociatii (ONG) (fundatia se exclude din cauza patrimoniului inutil exagerat) exista posibilitatea ca din cei 3 membrii necesari doar unul sa aiba drepturi depline (ceilalti fiind activi dar neimplicati in deciziile financiare ale asociatiei) ?

Va multumesc pentru raspunsuri. =D>