avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate emilia31

Activitate emilia31

Stie cineva cum se procedeaza daca vrei sa renunti la statutul de membru al Comitetului executiv? Dar daca vrei asta si inclusiv sa renunti la a mai fi membru al Asociatiei de proprietari?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Demisia
Angajatorul are obligatia sa inregistreze demisia certificand prin asta luarea la cunostinta a intentiei mele, nu? Eu voi avea nevoie la sfarsitul preavizului de decizia de incetare a CIM corespunzator cu art din legea muncii care specifica demisia. Mai exista asa ceva, nu?
Intrebam de asemenea, si daca poate fi posibil ca in cazul in care imi vor inregistra demisia, in perioada imediat urmatoare imi vor desface CIM invocand alte articole cum ar fi concedierea din vina salariatului sau ceva de genul...
Discuție Demisia
Buna ziua,
Cazul meu este asa: intentionez sa demisionez si in contractul meu de munca sunt specificate 15 zile calendaristice pentru preaviz. Dupa ce merg cu formularul pe care voi redacta textul demisiei sa primesc un numar de inregistrare, ulterior angajatorul poate decide sa-mi refuze acest drept sau sa imi incheie contractul invocand alt articol din Codul Muncii? Daca vor accepta varianta cu demisia si pe parcursul zilelor de preaviz voi observa situatii de abuz sau nerespectare a condiitiilor din contract, pot inceta sa ma mai prezint la locul de munca?
Va multumesc.
Am nevoie de un raspuns, daca este posibil. Va rog spuneti-mi daca stiti ce anume trebuie facut imediat dupa obtinerea din partea instantei a raspunsului pozitiv privind infiintarea unei asociatii de proprietari care locuim intr-un bloc din sect 5. Presedintele pe care l-am ales (deja regretam asta) ne tot spune ca dosarul (ne-am adresat unei firme sa ne reprezinte in instanta si la fel ca si din aprilie de cand o face, nici de data asta nu se implica), dosarul ar fi blocat la primaria sect 5 si de aceea nu putem obtine de la Anaf inregistrarea fiscala si tot ce tine de asta... Ce anume trebuie facut? Eu fac parte din comitetul executiv si as vrea sa iau pe cont propriu niste masuri de genul sa merg acolo si sa aflu in ce stadiu este acest dosar, insa nu sunt suficient informata. Unde sa ma adresez? Ce anume acte sau decizii sau avize trebuie sa obtinem de la Primaria sect 5?
Va multumesc mult.
Astazi doamna doctor mi-a spus ca am nevoie sa demonstrez pe ultimele 12 luni. Credeti ca ar ajuta ceva de la Cas cum ca am figurat ca platitor fara venit sau si de la Anaf o situatie? Sau copii de pe ce chitante mai am?
Nu stiu de ce mi-a spus asa... M-a intrebat de cand lucrez la aceasta firma, i-am spus ca din 1 iulie si ca inainte nu am avut un contract de munca, iar apoi a zis ceva de Anaf si Cas...
Exista un articol de lege sau ceva care sa ajute in cazul meu?
Multumesc. Numai bine!
Buna seara. Am urmatoarea situatie medicala:sambata m-am operat din cauza unui chist seboreic infectat,cu internare in spital, iar duminica medicii mi-au facut externarea urmand sa revin marti la control.Astazi am revenit si din cauza ca rana nu se inchisese corespunzator,m-au operat a doua oara,cusandu-mi rana.Mi s-a spus sa revin vineri pt control.Am intrebat ce acte sunt necesare pt concediul medical si mi s-a spus ca e nevoie sa aduc dovada zilelor de CM primit in ultimele 12 luni. Eu sunt salariata din 1 iulie la firma unde lucrez,iar inainte am fost persoana fara venit,platind ca atare contributia.
Unde trebuie sa merg pt a acoperi perioada in care nu am lucrat? La CAS sau la Anaf?
Buna seara,
Am reusit impreuna cu ceilalti 15 proprietari locatari din bloc sa obtinem decizia de infiintare a Asociatiei. Astazi ne-a venit prin posta cu data deciziei de 06.11.2014. Ce pasi sunt necesari acum in ordinea importantei?
Va multumesc.
Buna seara,
Suntem un grup de 16 proprietari si am apelat acum ceva timp la o firma sa ne ajute cu infiintarea Asociatiei. Au depus actele, insa dosarul nostru a fost de 3 ori respins din motive halucinante, credem. Cum putem beneficia de consiliere si sprijin pt infiintarea acestei asociatii pana la urma?
Va multumesc.
Buna seara,
Va rog ajutati-ma cu un sfat sau o recomandare. Suntem 16 proprietari, locuim intr-un imobil din sectorul 5 si de ceva timp situatia a scapat de sub control. Desi in contractele de vanzare scrie clar ca blocul nostru este racordat la toate utilitatile, asa cum este mentionat in toate aceste acte, situatia de la fata locului a devenit alarmanta. De cand ne-am mutat suferim in fiecare zi situatii de abuz grav din partea dezvoltatorului care includ amenintari verbale si constrangeri referitoare la sistarea alimentarii cu energie electrica, la obligatia de a achita lunar sume la intretinere fara un calcul clar al consumului si fara chitanta sau vreun act doveditor, la ingradirea dreptului nostru de a ne incheia individual un contract la energia electrica.
Avem nevoie urgenta de un specialist in drept civil - dreptul proprietatii. Traim un cosmar si avem nevoie de cineva care sa ne ajute sa gasim o solutie la problema noastra.
Exista cineva care ne poate recomanda un avocat cinstit si care poate face ceva pentru noi?
Multumesc.
Problema este ca noi, cei care am cumparat apartamentele puse la vanzare inca nu am reusit sa ne infiintam ca Asociatie, am demarat asta, dar asteptam finalizarea si intrarea efectiva in legalitate. intre timp proprietarul cladirii este cel care calculeaza costul intretinerii/apartament si noi nu avem acces la formula de calcul, la pretul din contractul dlui cu furnizorii...ne ameninta toata ziua ca ne ia centrala blocului, desi avem contoare individuale la gaze, mai exista unul general al cladirii al carui index este citit si transmis la furnizor lunar si dupa care se face calculul facturilor noastre dupa o formula iarasi necunoscuta.
Pe scurt, domnul acesta ne exploateaza si ne-a mintit de la inceput. Nu stiu la ce instanta sa apelez care sa ma lamureasca ce vicii apar in contractul meu de vanzare-cumparare si cum putem combate abuzurile acestui domn.