avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rog ajutor pentru acte necesare concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rog ajutor pentru acte necesare concediu medical

Buna seara. Am urmatoarea situatie medicala:sambata m-am operat din cauza unui chist seboreic infectat,cu internare in spital, iar duminica medicii mi-au facut externarea urmand sa revin marti la control.Astazi am revenit si din cauza ca rana nu se inchisese corespunzator,m-au operat a doua oara,cusandu-mi rana.Mi s-a spus sa revin vineri pt control.Am intrebat ce acte sunt necesare pt concediul medical si mi s-a spus ca e nevoie sa aduc dovada zilelor de CM primit in ultimele 12 luni. Eu sunt salariata din 1 iulie la firma unde lucrez,iar inainte am fost persoana fara venit,platind ca atare contributia.
Unde trebuie sa merg pt a acoperi perioada in care nu am lucrat? La CAS sau la Anaf?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:02, 25 Noiembrie 2014
Aduceti adeverinta numai cu lunile lucrate in ultimele 12 luni.
Astazi doamna doctor mi-a spus ca am nevoie sa demonstrez pe ultimele 12 luni. Credeti ca ar ajuta ceva de la Cas cum ca am figurat ca platitor fara venit sau si de la Anaf o situatie? Sau copii de pe ce chitante mai am?
Nu stiu de ce mi-a spus asa... M-a intrebat de cand lucrez la aceasta firma, i-am spus ca din 1 iulie si ca inainte nu am avut un contract de munca, iar apoi a zis ceva de Anaf si Cas...
Exista un articol de lege sau ceva care sa ajute in cazul meu?
Multumesc. Numai bine!
1. Este vorba de o adeverinta de venituri de la ANAF pentru periaoda de dinainte de 1 iulie.

2. Daca ati platit din mana contributia la sanatate inainte de 1 iulie vi se va da o adeverinta de la ANAF ca ati platit aceasta contributie si apareti ca asigurata la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis arabella2112 arabella2112 Am 31 ani si am fost internata pentru \"tumora pelvina dura\" care se presupunea a fi fibrom si in timpul investigatiilor medicale din spital s/a descoperit ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare concediu medical! bună ziua, dacă sunt angajat ... Dumitru67 Dumitru67 Stagiu de cotizare concediu medical! Bună ziua, dacă sunt angajat de pe 11 ianuarie 2023 și pe 14 iulie am avut o internare în spital, a fost îndeplinit ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca? Iulian781 Iulian781 Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca? Eu stiam ca trebuie sa lucrezi minim o luna ptr a contribui la casa de sanatate,dar exista si versiunea ... (vezi toată discuția)