avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate RaduTroy

Activitate RaduTroy

Răspuns la discuția pensie alimentara
S-ar parea ca este o tema mai putin explorata. Avocatii pe care i-am contactat s-au cam retras spunind ca e mult de citit.. Cu voia dvs as mai avea cateva intrebari:
1 Ce ar putea insemna contributie IN NATURA pentru (exemplu) lunile septembrie-decembrie 2013? Exista norme referitoare la contributia IN NATURA?
2Rog opinia unui avocat vis a vis de art.3 b din Lg.36/2012-MJ ..poate asista creditorul...sa completeze cererea in vederea obtinerii sau modificarii unei hotariri judecatoresti... cu trimitere la Reg. 4/2009



Răspuns la discuția Venituri in Germania
Regulamentul 4/2009, Lg.36/2012: Ministerul Justitiei ar putea obtine din Germania Situatia veniturilor ei. Cum ar trebui sa procedez?
Răspuns la discuția Venituri in Germania
Pretinde ca nu a lucrat,ar fi angajata , cu contract de munca de 1-2 luni, se pare ca inainte a lucrat la negru.
Răspuns la discuția Venituri in Germania
Sarut mana!
A fost facuta dovada ca este in Germania. Ea a propus 170 LEI calculat la salariul minim din Romania , eu am propus 1000 lei( CAM1/2 din cheltuielile mele cu copilul) calculat la salariul minim din Germania.. mi-a fost respinsa actiunea.. nu am primit inca hotarirea motivata.
Exista in Romania sau UE o institutie abilitata sa cerceteze ce venituri obtine in strainatate un roman ce lucreaza in UE pentru stabilirea corecta a pensiei alimentare?(am mai pus intrebari legate de subiect...s-a stabilit in sarcina fostei sotii o pensie de ce nu acopera nici 1/4 din necesarul copilului, IN NATURA!!!) Am facut apel solicitind plata in bani si calculul la salariul din Germania dar mi-a fost respins apelul( pe greseala mea , sunt sigur, am fost cam stingaci, nu mi-am permis avocat). Ulterior am aflat despre existenta urmatoarelor: Regulamentul 4/2009 al CE, Conventia de la Haga din 2007, Lg 36/2012.. .dar eu, ca orice nejurist, nu cred ca patrund intelesul precis al legii.
Răspuns la discuția pensie alimentara


minim pe economia romana sau pe economia germana?? unde pot gasi o referire, un precedent?
De fapt revin! Subiect: pensie alimentara
Divort. Custodie comuna. Mama pleaca imediat in Germania, feb 2014. Lasa copilul la mine, tata. ( Se recasatoreste in oct. 2014). Incep proces , cer contributia mamei, Trimite acte, in germana, netraduse, pretinde ca nu are serviciu. Cum se va calcula contributia mamei, ea cere la salariul minim din Romania. Este aproape sigur ca in Germania lucreaza la negru, in plus beneficiaza de asistenta sociala . Are un act , tot in germana prin care pretinde ca face zilnic cursuri de germana- 4 ore?. De ce revin?? Astazi mi-a aparut solutia pe sait-ul Tribunalului: "respinge ca nefondat APELUL "!! Este posibil ca mama care si-a parasit copilul sa nu fie obligata la pensie alimentara?? Rog ajutor!
Un cetatean face o societate pe numele sotiei, sotia asociat unic si administrator in statut si toate actele de infiintare. Doamna este doar o papusa. Sotul isi face o imputernicire/mandat de administrare(prin notariat) si practic el, sotul, este adevaratul administrator.
Intrebare: este obligatorie inregistrarea/declararea acestui document, mandat/imputernicire la O.R.C. pentru ca in statut , in evidentele ORC, si implicit ale celorlalte institutii ce beneficiaza de informatiile O.R.C., EX. FISC, sa fie mentionat numele administratorului de fapt, administratorul real.
Sa nu exageram, vorbeam de cunostintele mele, de anumite categorii de varsta, poate fricile mele, poate educatia m-au facut sa vad doar cazurile extreme. Sunteti avocat si femeie, nu puteti intelege un barbat. Mama a abdicat de la statutul de MAMA, posibil sa fi delegat atributiunile de MAMA catre un restaurant sau o femeie straina, ceea ce e impardonabil daca avem in vedere standardele "mama" impuse traditiile romanesti, crestine...MAMA ESTE PRIMORDIALA! Daca ex.doamna Troy era MAMA, eram fericit, faceam un casting de pustoaice si lasam copilul in grija ei . Am spus ca l-am FORTAT sa faca Karate. FORTAT adica tipat. Aceasta din cauza ca puiul meu este putin rahitic din inconstienta ex. doamnei, nu i-a facut vaccinurile la timp , consecinte , osatura bustului este slaba, coloana deviata, un pic de gheb, oasele pieptului un pic strambe, la 17 ani se plange de dureri de coloana mai des decat mine( nu din cauza karate, nu mai practica de 2 ani, cat a practicat coloana s-a indreptat un pic). PRIETENUL AVOCAT nu m-a reprezentat pentru ca nu voia banii mei pe o cauza pierduta. JUDECATORUL a inteles perfect situatia si si-a cerut scuze pentru sentinta ,a spus:" din pacate nu ai voie sa faci bine cu forta".
ecler:"Nu sunt de acord cu asa zisele traume, de multe ori inventate de parintii divortati ( de regula cel parasit). Cine gaseste puterea, macar de dragul copilului sa inteleaga ca viata nu s-a sfarsit cu un divort, si merge inainte, .. restul sunt filme.."
Traumele barbatului parasit sunt vindecabile mai usor sau mai greu, e plina lumea de femei dornice sa vindece un suflet indurerat, cred ca e o proportie de 3/1 femei/barbat; dar traumele copilului raman , sunt reale, e materie de studiu pentru psihologi. Pe net cred ca discutiile despe traumele copiilor rezultat a divortului sunt ce putin ala fel de multe ca si cele despre divorturi. In urma unui divort cred ca psihologii muncesc cel putin la fel de mult ca avocatii, sii nu cred ca pe "dureri fantoma".
Am un PRIETEN AVOCAT. Singurul care mi-a spus ca nu am nici o sansa, daca vreau sa traiesc trebuie sa fug cat mai departe de copil si de femeie. A refuzat sa ma reprezinte spunind ca voi fi victima . Nu voi reusi sa repar copilul iar femeia va gasi o cale sa ma jecmaneasca chiar mai mult decat pensia, a descris chiar si posibilitatea ca eu sa intretin copilul si dupa aceea femeia sa pretinda pensia de intretinere. Se pare ca predictia lui se poate implini. In rest, demersul meu este si o incercare de deschidere a mintii mele, cam limitata in idealismul ei. Am plecat si de la urmatoarele date:
*toti barbatii din apropierea mea ce au trecut prin divort dupa 50 ani au murit foarte repede sau au fost internati la un nr.9;
*toti copii ai caror parinti au divortat cand ei aveau 14-18 ani au mari probleme de integrare profesionala sau sociala...
**caz 1-tatal procuror..copilul ia calea ....desi acum fostul copil este foarte adult inca nu si-a revenit pe deplin , cu toate eforturile tatalui
-*-caz 2- mama judecator sus tare--- copilul joaca la pacanele toata pensia mamei;
***caz 3-parinti intelectuali, doamna iute la iubit- fetita 2 facultati, medicina si psihologie, nu se poate integra intr-o munca si-i reproseaza mamei ca a ramas traumatizata din cauza divortului;
**caz 4- parinti intelectuali- baiatul , de la divortul parintilor-cca 20 ani- nu a iesit din casa, sta pe net de la divort;
***inca multe''
In primele 3 cazuri femeile au initiat divortul, in cazul 4 domnul era tare iute la manie si iubea toate colegele fetitei lui, mai putin fiica si nevasta.
Am vazut dramele acestor parinti si copii si am incercat s-o conving pe fosta sa amane macar pina pleaca copilul la facultate, ar fi rezistata altfel, era mai mare , student, o prietena care sa-l intareasca..