avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaBarbu45

Activitate IoanaBarbu45

Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului meu) tâlhărie comisă în stare de recidivă postexecutorie (art.211 C.p.) al. 2 lit b si pentru vatamare corporala grava asupra unei amice ale concubinei,pedeapsa pentru vatamarea corporala grava fiind contopita in cei 18 ani de inchisoare.
In urma intrarii NCP s-a redus la 10 ani,pedeapsa pentru vatamare corporala grava 3 ani fiind contopita in cei 10 ani;dupa sesizarea comisiei de la penitenciarul unde este retinut, pedeapsa s-a redus de la 18 ani la 15 ani de inchisoare,mentionand ca pedeapsa de 3 ani închisoare pentru vatamare ,nu se aplica legea penală mai favorabilă.În baza art. 6 Cp cu aplic art. 39 alin 1 lit b Cp contopeşte pedepsele susmenţionate, urmând ca deţinutul să execute pedeapsa de 16 ani închisoare??????

Ce s-a contopit?
S-a reevaluat circumstanțele in care s-a savarsit fapte și persoana făptuitorului?desi pedeapsa este definitiva si irevocabila,in vechiul cod era valabil contopirea pedepselor dar in noul cod nu,atunci unde este legea penala mai favorabila???

Nepotul a executat aproape 12 ani ,este un copil bun,era student la facultate,ce o sa se intample cu el? :((#-o

O profesoara pensionara
Ioana Barbu