avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate aasgm

Activitate aasgm

Va multumesc pt raspuns, le-am studiat inainte de a adresa intrebarea, nu se regaseste ce am intrebat.
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt regulile care trebuiesc urmate pt a denumi o asociatie, si/sau unde as putea gasi aceste reglementari, in lege si normative nu am gasit aceste reguli mai exact se face referire la "denumire" la modul general.
Mai exact viitoarea denumire a viitoarei asociatii care va avea acronimul "XYZA" (X_cuvant, Y_cuvant, Z_cuvant, A_cuvant) este folosita de alta asociatie dar nu sub forma de acronim ci sub forma de cuvant adica sub forma :Asociata sportiva "XYZA" (XYZA reprezinta un cuvant si in cazul asociatiei deja existente dar literele XYZA sunt folosite pt formarea unui cuvant si nu ca si acronim). Exemplu: Exista deja o asociatie sportiva cu denumirea "Asociatia sportiva "BUNA" iar viitoarea asociatie isi doreste sa se denumeasca "BUNA" unde B, U, N, si A reprezinta acronimul de la denumire.In aceste conditii se accepta denumirea sau se poate interpreta ca fiind deja folosita?
De asemenea as dori sa stiu daca in denumire trebuie specificat si tipul ei, adica asociatie umanitara, sportiva etc.sau se accepta doar acronimul?
Va multumesc.
Eu in locul dv, as gestiona situatia singur/a si anume as intrerupe definitiv contactul intre tata si fiu in baza celor spuse de dv. ca de fapt ii raneste sufletul si ii suprima personalitatea...si pe baza faptului ca de fapt opresc un rau (indiferent din partea cui vine) impotriva copilului meu...Nu aveti cum sa lasati aceasta decizie in baza copilului, el e copil, e normal sa vrea sa interactioneze cu tatal dar nu poate constientiza/evalua raul primit de la acesta.Daca aveti si ceva dovezi legate de aceste abuzuri(ca de fapt asta sunt) e si mai bine poate pt viitor cand tatal va pune probleme.Succes, sanatate multa micutului si dv. si nu lasati pe nimeni sa va raneasca baiatul.
Răspuns la discuția Martor violenta parinte-copil
as putea oferi informatii legate de descrierea evenimentului, copilului si parintelui...
la ce anume va referiti sa "intervin sa scap copilul"? in afara de verbal...?
Pt d-na avocat reclamatia nu este de dragul de a umple hartii este in scopul de a interveni si a impiedica asemenea violente....va rog sa dati raspunsuri mai pertinente....de genul:unde reclam si ce date trebuie sa ofer....chiar va rog sa reveniti cu un raspuns dupa ce va informati mai bine cu privire la acest subiect
Răspuns la discuția Martor violenta parinte-copil
Hm...Stimata doamna AVLIL, eu stiu CE sa reclam...si anume un abuz...o violenta adresata unui copil lipsit de aparate in fata parintelui....urmarea sau rezultatul fiind acela de a impiedica pe viitor acest tip de comportament....imi cer scuze daca nu detin CV-ul acelui parinte sa pot oferi date concrete legate de identitate(adresa,nume, etc).Desi dv. imi oferiti informatii de specialitate va intreb dv. dpdv uman, cum a-ti reactiona daca sunteti martora pe strada acestui tip de eveniment....?A-ti intreba agresorul(in cazul de fata) ce nume are si unde sta?....pt a culege date in vederea unei reclamatii...
Pt. Dl./D-na gi-jane2 asta este de fapt intrebarea...sun la politie sa zic ca vad un nene care isi bate copilul...?!...in cat vine politia?daca vine si totul e consumat, "actorii" nu mai sunt probabil totul se va rezuma la o declartatie a mea...,de intervenit am intervenit verbal spunandu-i sa nu mai de-a cu picioarele in el ca intr-un sac de box,fapt ce a incetinit actiunile parintelui prin simplul fapt ca am interactionat cu el nicidecum ca mi-ar fi dat dreptate.....credeti dv ca asta ar trebui sa fie singura aparare a acelui copil????
Răspuns la discuția Martor violenta parinte-copil
hm...nu are rost sa reclam?! si atunci ce facem ramanem impasibili la o violenta si abuz asupra unui copil?
Buna ziua,
Am fost martorul unei violente intre un parinte si copilul lui in varsta de 9-10 ani, o violenta greu de descris.Am intervenit verbal dar m-am ales cu un "set" de injuraturi si amenintari.
As vrea sa stiu care este forma legala de reclama o vilolenta intre un parinte si copilul lui.
Mentionez ca nu stiu nici numele copilului si nici numele parintelui
Răspuns la discuția Criterii acordare grad handicap
Va multumesc pt raspunsul acordat dar ceea ce ati recomandat se refera la "Functille mentale" dupa cum scrie si in primul rand, in cazul in care vorbim de un handicap al altor functii, nu ne putem rapora la functiile mentale....
Intre timp am gasit, sunt explicate in ordinul 762/2007
Salut,
Sunt in concediu crestere copil si consider ca iti pot raspunde:
In momentul finalizarii dosarului se emite o decizie care trebuie sa ajunga in posesia ta,decizie care tine loc de adeverinta de salariat, in care este scris si termenul de plata a indemnizatiei lunare.
Succes
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt criteriile, s-au unde se gasesc, cu privire la acordarea gradului de handicap (grav,accentuat,mediu), sau daca exista vreun nomenclator al afectinilor/bolilor legate de gradele de handicap.
Mai exact in urma cu 8 luni s-a emis un certificat cu grad de handicap ACCENTUAT, pt malformatia congenitala Cheilognatopalatoschizis bilateral(desi in Referatul medical a fost scris "deficit functional GRAV).
Din discutiile avute cu parinti aflati in aceiasi situatie (din diferite orase)am aflat ca lor li s-a emis cretificatele cu grad GRAV pt aceiasi malformatie congenitala.
Pe ce criterii se acorda GRAV pt cheilognatopalatoschizis bilateral,iar in cazul meu s-a acordat ACCENTUAT?