avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate justskyzzo

Activitate justskyzzo

Si ma obliga vreo lege sa tin civ-ul dupa mine? Sunt trecute datele acolo, sigur ca da, dar in momentul oricarui control sunt obligat sa prezint talonul autoturismului, pe care nu sunt scrise masele respective. In Ro nu sunt pb de genul tocmai de aceea intrebam de o posibila baza de date in Germania/Austria care sa verifice lucrurile astea

A raspuns godeanu_robert (180 puncte) acum 4 secunde
Din ce am citit pe forumuri toata treaba se cam bazeaza pe urmatorul calcul.
MMA a auto+ MMA Remorca <= Masa trecuta in carte suportata de autoturism pentru ambele ansamble.
In cazul meu ii cam asa:
2600(max auto)+2700(platforma) > 4600(cat am trecut in carte masa totala pe ansamble)
Daca platforma ar avea mma de 2t sunt in regula din toate punctele de vedere dar cum remorca mea este de 2.7t nu dau bine socotelile. Vreau sa stiu daca ma opresc din incarcat pe platforma la 2t , sunt probleme? Practic ma incadrez in kg legale suportate de autoturism si bineanteles platforma care nu ii incarcata la capacitate maxima si o folosesc ca si pe una de 2t


categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg.

Ma incadrez in articolul asta.
Exista vreun art unde scrie ca masa maxima remorcabila a autoturismului trebuie sa fie mai mare cau egala cu mma a remorcii trase?
Are cineva idee daca in strainatate organele competente au o baza de date a fiecarui autoturism in parte. Intreb chestia asta in ideea ca unul din autoturismele tragatoare este inmatriculat BG iar pe certificat nu sunt trecute masele admise.
Buna tuturor,
Am cautat pretutindeni dar nu gasesc nimic mai detaliat in privinta remorcarii unei platforme auto.Din start permisul imi va permite lucrul asta ca o sa am toate gradele dar sunt in dilema in privinta automobilului tragator.
Pe scurt si la subiect. Daca MMA(masa maxima admisa) a autoturismului tragator este 2500-2600kg, iar in carte este trecut ca are voie maxim sa tracteze o remorca cu mma de 2140 kg este legal sa leg de masina o platforma a carei MMA este 2700 kg DAR sa ma incadrez cu greutatea in cei 2140kg pe care are voie autoturismul sa tracteze?sau este obligatoriu ca autoturismul tragator sa poata trage MMA a platformei?
Aici este vorba de un Bmw 530d Touring(MMA 2500 sau 2600 kg care in certificat are specificat ca are voie sa remorcheze maxim 2140 kg)
In cazul unei dube am aceeasi dilema
Sprinter, MMA 3500kg, remorcare maxim 2200 kg.
Repet , daca pe platforma cu MMA de 2700 kg se incarca maxim cei 2140kg in cazul bmw-ului si 2200kg in cazul sprinterului sunt ok d.p.d.v legal?