avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate ion_raluca

Activitate ion_raluca

Răspuns la discuția Pensie anticipata
27.01.1965
Mama mea are varsta de 57 ani și vechime de 31 ani, fără grupa. Poate ieși la pensie anticipat ????
Ce condiții ar trebui sa îndeplinească ca să se încadreze la pensie anticipată?
Mulțumesc!
Mulțumesc pt răspuns!
Secretarul instituției unde sunt angajata susține ca nu se poate transforma postul prin HCL, ci trebuie sa scoată un alt post cu studii superioare la concurs și sa dau concurs pt postul respectiv......
Se transforma prin HCL și pot rămâne eu în continuare pe post, fiind încadrată cu studii superioare sau se transforma pt a fi scos la concurs ???
Bună ziua!
Sunt angajata la o primărie pe post cu studii medii deși la angajare aveam studii superioare absolvite (asa e fost postul scos la concurs) . Se poate transforma acest post sa fie cu studii superioare? Se poate prin hotărâre de Consiliu sau dispoziția primarului?Ce se poate face in acest sens?
Am înțeles....
Este vorba despre pensie de limita de vârstă.
Poate beneficia de pensia de limita de vârstă si poate continua si cu serviciul ca funcționar public în același timp?
Buna ziua!
Tatal meu este functionar public, dar vrea sa iasa la pensie . Poate sa beneficieze de pensie si sa lucreze in continuare ca functionar public?
Multumesc!
Prin instanța se poate face ceva ?
Buna ziua!
Tatăl meu a făcut cerere pt pensie parțial anticipată in anul 2016, a primit decizie cu indicele de corecție 1,09. Pensia nu a fost pusă în plata, nu a beneficiat de această decizie nici o zi. In luna iunie 2020 a făcut cerere pt pensie de limita de vârstă și i se calculează cu același indice (din anul 2016) in conditiile in care pt anul 2020 indicele de corecție este 1,41.
Ce este de facut in acest caz ca sa poata beneficia de pensie calculată cu indicele la zi ??????
Mentionez ca in tot acest timp (din anul 2016 până în prezent) tatăl meu nu a beneficiat de pensie, este salariat.
Multumesc!
Buna ziua!
Sunt angajata in cadrul unei primarii pe un post de referent asistent (studii medii) din anul 2014. La momentul angajarii aveam absolvit facultate si master.
Se poate sa se transforme acest post intr-unul cu studii superioare? Care sunt conditiile?
Secretarul primariei imi tot spune ca am acceptat sa ma angajez pe post cu studii medii desi aveam facultate si master si ca nu poate transforma postul doar daca aduc o diploma de studii la nivel superior.
Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
Buna ziua!
Sunt angajata la o primarie unde as dori sa imi iau 2 zile de concediu de odihna aferent anului 2018. Primarul ma obliga sa solicit in cererea de concediu 15 zile de concediu aferent anului 2018, dar sa vin la serviciu, adica o sa figurez in concediu de odihna , dar de fapt eu o sa fiu prezenta la serviciu.
Intrebarea mea este daca eu figurez in concediu de odihna si vin la serviciu ce se va intampla cu norma de hrana? O sa primesc norma de hrana pe perioada cand figurez in concediu de odihna?????
Multumesc!