avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate adyyy90

Activitate adyyy90

Un contract de închiriere comercială încheiat doar intre parti, fără autentificare notariala, mai este valabil la 5 ani dupa incheierea acestuia daca initial firma care a închiriat imobilul avea doar rezervarea de nume, iar ulterior nu a mai fost încheiată nici o anexă sau completare a contractului dupa ce a primit actele de la registrul comertului ?
Buna ziua, va rog daca imi poate spune cineva care este codul CAEN pentru activitatea de epilare definitiva cu laser, 9602 (coafură sau alte activităţi de înfrumuseţare) sau 9604 (activităţi de întreţinere corporală). Epilarea clasica se incadreaza pe codul 9602, dar tinand cont de faptul ca epilarea definitiva cu laser se executa cu echipamente speciale este posibil sa se incadreaza in clasa CAEN 9604 ?

Multumesc!
O hotarare ă unui consiliu local al primariei comunei si validată de prefectura in 2017 pentru introducere unui teren in domeniul privat al comunei respective dar nepublicata până în prezent în monitorul oficial (a fost făcută cererea luna aceasta), este valabilă în luna august 2018 acea hotărâre? În luna august 2018 am facut o cerere privind modificarea legii 231/2018 art. 24. Ma încadrez la condițiile a,b,c, dar nu stiu in legatura cu ultima condiție d ( terenurile nu sunt în proprietatea publică sau privată a unităților administrativ-teritoriale." ). Se considera terenurile in proprietatea unităților administrativ-teritoriale dupa publicarea in monitorul oficial sau dupa aprobarea de către prefectura ? Vreau sa stiu daca mai am vreo sansa sa obtin acel teren in baza modificarii legii 231/2018. Multumesc!
Un teren atribuit in folosință unei firme pe durata existenței clădirii, poate fi închiriat de către firma respectiva care este proprietara clădirii către o altă societate ?
Am inteles ca ar mai fi o solutie, sa ii fie trimise 2 scrisori cu confirmare de primire prin care este invitat sa se prezinte sa ia la cunostinta despre tranzactie si daca nu se prezinta nu mai este nevoie de prezenta lui la Registrul Comertului. Poate cineva sa imi dea mai multe detalii despre asta ?
La un SRL cu 3 asociati unde procentele detinute sunt: 96% , 2% si 2% , unul din cei cu 2% doreste sa isi vanda partile sociale celui cu 96%, iar cel de-al 3-lea asociat nu doreste sa se prezinte la Registrul Comertului ( unde am inteles ca e nevoie de toti 3 asociatii pentru a se incheia tranzactia). Exista vreo modalitate legala pentru a incheia aceasta tranzactie fara sa mai fie implicat asociatul care este impotriva ?
Va multumesc !