Am vizionat un apartament in luna noiembrie 2013 si am semnat un contract de vizionare in care nu era trecuta suma apartamentului, iar la procentul ce ar fi trebuit sa revina agentului am trecut o bara/linie in conditiile in care nu ne-am inteles la comision, iar agentul urma sa vb cu seful acestuia pentru a vedea daca acel comision poate sa scada sub 2 %. Mentionez ca agentul nu a incercat sa ne sprijine in a negocia cu vanzatorul asa ca m-am gandit ca macar la procentul lui sa incerce sa faca ceva. La momentul respectiv nu m-am gandit decat ca daca semnez pentru 2% nu o sa mai pot da inapoi nicicum, asa ca de comun acord am tras acea linie/bara. Contractul a fost semnat in fata scarii si nu mi s-a inmanat o copie. Eu am fost insotita de sotul si de nasul meu, iar agentul a fost singur.
Vanzatorii nu aveau contract de exclusivitate, iar noi am gasit apartamentul in portofoliul altui agent care, culmea, a negociat foarte bine.
Intre timp, primul agent a aflat de tranzactie si ameninta cu chemarea in insistanta, desi in prima faza a zis ca sa ne intelegem amiabil la un procent de 4 % de asta data.
Intrebarea mea este: pe ce fundament se poate baza acesta daca contractul nu continea procentul, pretul apartamentului ori penalitatile?
Din punctul meu de vedere, nu are fundament decat daca face fals in acte si conform art. 291 din codul penal risca o pedeapsa cuprinsa intre 3 luni si 2 ani de inchisoare.
In prima faza, ar trebui sa ajungem la un mediator daca acesta continua procedura, nu? Cum pot eu demonstra ca actul detinut de el este fals (daca se gandeste sa modifice acea linie cu vreo suma sau procent), daca eu nu am primit o copie?