avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate Ral_uca

Activitate Ral_uca

Buna, Sunt Raluca si eu am un SRL si prestez servicii pe Upwork. Eu m-am inscris pe Upwork cu codul de ROI. (nu cu CUI-ul) si a fost acceptat de ei. Acum nu mai platesc TVA la facturile emise de ei pentru fee-ul de pe Upwork. Dar trebuie sa platesc acel TVA in Romania. (este exact acelasi lucru ce zici tu cu Uber). Nu am scapat de el. Tot il platesc. Inainte sa pun codul de TVA pt UE acolo mi se emiteau facturi cu TVA pt fee-urile Upwork, acum facturile resp nu mai au TVA. Ai zice, ok dar de ce sa fac asta ca tot platesc TVA. Raspunsul este ( ca si eu am intrebat contabilul meu) ca sa nu iau eu amenda in Romania ca prestez servicii in UE. Upwork desi firma US are cod de TVA in UE....EUblabla....este inscris pe facturile lor.
Mai nou ofera si facturi pentru partea de suma incasata de la client (inainte nu aveam factura pentru asta pe platforma)
Si eu mi-am pus aceleasi intrebari ca si tine si dupa lupte ... am aflat ce e mai sus. Daca nu e clar ce am zis ma poti gasi sa vorbim mai multe, prin ralluideas.com, este site-ul meu.
M-as bucura sa schimbam impresii despre freelancing. Tot respectul pt Uber.
p.s. nu toti contabilii au expertiza pe speta de UE, ROI, tranz internationale online, din pacate.
Buna ziua,
am un srl si recent am un contract prin internet prin care prestez servicii exclusiv online catre o firma externa. Sunt un fel de manager de operatiuni, coordonez o echipa care dezvolta site-uri, face grafica pe net. Mai si verific munca facuta de ceilalti, planific actitatile echipei, documentez procesele. Tot ce fac tine de IT in viziunea mea.
Intrebarea este ce cod CAEN s-ar preta ca activitate principala la asa ceva?

6209 Alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei
sau 6399 Alte activităţi de servicii informaţionale n.c.a.
sau altul?
Ideea este ca vreau sa ma incadrez cu 3% ca microintreprindere si nu cu 16%.
Orice parere mi-ar fi de ajutor
Multumesc
Buna ziua,
1. va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg care din urmatoarele coduri caen intra sub incidenta art 112.1/a1 (realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale) (ma refer la codul fiscal 2016 cel nou):
- 7022 act consultanta pt afaceri si management
- 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
- 6209 Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei
- 8299 Alte activitati de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.
2. cum se face incadrarea unei facturi in una din activitatile de mai sus? ...ce ar trebui de fapt sa scriu in contract ca sa nu fie consultanta ?
3. care ar fi codul caen potrivit daca eu prestez servicii de project management in IT prin internet ?
Multumesc anticipat
Raluca
am fost la CASMB si se poate sa imi platesc in calitate de asociat al firmei cei 0.85% aplicat la salariul min pe econ, din buzunar insa acest lucru imi va da dreptul la indemnizatia de maternitate pt cele 126 zile doar (se completeaza un formular de pe siteul casmb si se depune la sediul din Titeica pt Bucuresti)....pentru perioada de 2 ani de ingrijire copil mi s-a spus ca este o alta institutie a statului care se ocupa de asa ceva....aveti idee care?
Si daca acei 0.85% nu imi ofera decat dreptul la 126 zile de indemnizatie...care sunt regulile care se aplica pentru a fi eligibila pt concediul de crestere copil 2ani?
multumesc anticipat
tot legat de acest subiect va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:
am avut un PFA care este inchis acum si ultimele 5 luni din activitate vreau sa le folosesc pentru a face dovada veniturilor pentru dosarul de indemnizatie maternala. Sunt totodata si asociat unic intr-un SRL-D care functioneaza. IN baza OUG 158/2005 pot cumva sa imi platesc contributia pt indemnizatie de acum incolo..adica nu mai am PFA, nu sunt salariata, sunt doar asociata in firma mea si vreau sa platesc 0.85% singura din buzunarul meu ca in cazul unei maternitati sa pot beneficia de indemnizatie?
Ma puteti indruma daca este corecta intelegerea mea?
multumesc anticipat,
Daca eu PF din Romania, inchei un contract de consultanta cu o firma din SUA; Eu prestez servicii de consultanta prin internet. Voi incasa bani in USD prin metode online, si NU intr-un cont bancar din Romania
Ce trebuie sa fac eu in Romania ca sa fiu in legalitate cu acest contract?
Unde il inregistrez si ce trebuie sa platesc?
SRL din Romania incheie contract de consultanta cu o firma din SUA; Serviciile sunt prestate de SRL prin internet.
Ce trebuie sa faca SRL ca sa fie in legalitate in Romania cu acest contract?
Se declara undeva acest contract?
Se depune vreo declaratie la ANaf?
buna ziua,
Pentru a incepe activitatea unui club de dans/act recreational educative pentru copii ce aprobari sunt necesare? (cod CAEN 8552 alte forme de invatamant)
Exista vreo lege (daca da, care?) unde sunt conditii legate de spatiul necesar pentru astfel de activitati?
multumesc.
Buna ziua
Eu sunt administrator intr-un SRL-D. in 2015 voi aplica cu un proiect pt obtinerea de finantare nerambursabila de 10000 eur de la stat plus 10000 eur credit bancar de la CEC. Intrebarea este daca afacerea mea nu va merge asa cum planuiesc, ce riscuri am eu ca persoana fizica? Se poate, e legal ca statul sa ma execute pe mine ca persoana fizica daca nu ii ajung bunurile recuperate din SRL?
multumesc
O firma infintata in 2013 ca microintreprindere are in 2014 un contract de Project Management pe partea de implementare a sistemelor informatice. Venitul din acest contract reprezinta 90% din venitul pe acest an.
1. in urma acestui contract trebuie sa fac cerere de trecere de la 3% impozit pe venit la 16%. pe profit?
2. trebuie sa faca firma cerere....sau contabilul calculeaza si schimba metoda, sau cum se procedeaza?
multumesc