Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate romanulnevoias

Activitate romanulnevoias

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cumva raportul juridic a inceput când asociația de locatari a semnat un contract cu instalatorul(bănuiesc că a semnat) și atunci poate fi tras la răspundere pentru neglijență.
Singura solutie este o acțiune civilă de granituire si revendicare.

Reclamație la poliție și la primărie(urbanism și disciplina în construcție) concomitent.
Răspuns la discuția Am nevoie urgent de raspuns
Da,este la plata penalitătilor catre asociația de locatari.

DinuX a scris:

Era undeva in lege ca valoarea penalitatilor nu poate depasi valoarea principalului; vedeti in contract daca nu aveti altceva...

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


latka a scris:
Eu am dat un raspuns bazat pe experienta. Am fost primul care a montat centrala termica individuala pe scara blocului. Conducta a fost aleasa de diametru mare inca de la inceput, de catre proiectant, in ideea ca trebuie sa suporte alimentarea tuturor pe scara. Asa a primit aviz tehnic si de la furnizorul de gaz, care verifica instalatia exterioara apartamentelor in fiecare an.

In aceeasi situatie am fost si eu,la fel am fost obligat sa fac.
Am pus întrebarea aici, că tot era vorba de autorizatie de construirea a unei magazii.
Cum rămâne cu Art. 612 din NCC :
Distanţa minimă în construcţii
,,Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.,,Pun și eu o întrebare legată de construcția unei magazii,este legal ca un propietar să construiască pe linia de hotar o magazie fără a avea acordul vecinului(celuilalt propietar)?
Am întrebat la biroul de urbanism al primăriei,și am primit următorul răspuns verbal :dacă a fost primul care a construit și pe cealălaltă propietate nu se afla nici o construcție atunci nu avea nevoie de nici un acord.Și dacă doresc să construiesc ceva,lângă respectiva magazie îmi trebuie acordul lui. Este adevarat(legal)???!!!
Dacă Comitetul asociatiei de locatari hotarește sau ia decizia (bănuiesc) printr-un proces verbal ca va instala detectoare de gaze în tot blocul este obligat sa-l afișeze la avizier?
Decizia este luata in 05.07.2018,am aflat acum deoarece am facut contestatie la lista de intretinere pentru ca suntem obligati sa achitam in rate detectoare de gaze pe care cei debransati îl avem
Locatari care sunt debransati de la instalatia de gaze și cei care au centrale pot fi obligati sa-si monteze alte detectoare de gaze daca ei le detin?
Salut.
Până la urmă cum ați rezolvat,v-au montat detectorul?La ora 21:30( 19.09.2017 ) aproximativ dupa montaj am semnat procesul verbal cu toate ca le-am comunicat ca produsele difera atat ca textura cat si ca , culoare dar ei au spus ca aste este ce le-a trimis furnizorul

Trebuia să le refuzați înainte să le monteze. Reclamație de urgența la ANPC : [ link extern ] /
Citiți [ link extern ] .
și
[ link extern ] /
Dacă avea contul blocat, cum a/va plăit? Despre sumă este vorba.