avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate pfm18i

Activitate pfm18i

Bună ziua,
Domnul notar ne-a comunicat acest lucru. Practic. Am semnat precontractul pe 15 aprilie, 45 de zile lucrătoare înseamnă 21 iunie. Plus 30 de zile in care trebuie să așteptăm posibilii cumpărători care au lucrat in agricultura in ultimii cinci ani, înseamnă 21 iulie. Din 15 aprilie până pe 21 iulie sunt mai mult de trei luni. Din 1200 metri de teren 200 sunt cu problema.
Legiuitorul putea sa se gândească la anumite cazuri particulare.
Spuneți că nu trebuie să aștept trei luni.
Va rog să imi spuneti cum trebuie sa procedez.
Din raspunsul pe care l-ati dat pare ca sunteți oarecum supărat de intrebare.
Asta este problema, cu toate ca nu s-a manifestat niciun preemtor (rude, vecini) pana acum trebuie să așteptăm mai mult de trei luni, după cum am arătat.
Eu in aceste trei luni stau cu banii la mine, plătesc rate la bancă pentru ca nu pot cumpara proprietatea, vânzătorul așteaptă banii....
Va rog sa imi spuneti daca există altă soluție.
Cu stimă

trandafir2 a scris:

NU este incompleta legea. Notarul este in masura sa va explice si in masura sa se ocupe de chestiune. Si nu trebuie sa asteptati 3 luni pentru asta. Aveti antecontractul este bine. S-a manifestat vreun preemptor? Care e problema?

Bună ziua,
Vreau să cumpăr o casă cu teren într-o comună.
Pe cadastru se află teren intravilan 1000 m, casa, si teren extravilan 200 m.
Am fost la notariat, pe proprietar l-a trimis la primărie să declare că vinde terenul extravilan conform legii 17/2014 actualizată. Am încheiat un precontract.
Conform acestei legi, pentru vânzarea terenurilor extravilane trebuie așteptat 45 zile lucrătoare plus 30 zile eventualii preemtori.
Am aflat ca există in codul civil un articol 1735 alin 2.
Din acel articol se poate înțelege că proprietatea, având si alte bunuri pe lângă telenul extravilan pentru care trebuie să aștept aproape trei luni, se pot face actele de vânzare - cumpărare.
Va rog să mă lamuriti in aceasta problema creata de o lege incompletă, după părerea mea.
Cu stimă Iulian V
Multumesc
Buna ziua,
Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR?
Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care le deservesc trebuie sa fie atestati ISCIR?
Răspuns la discuția Acte necesare site e-learning ?
Firma cu care vreau sa colaborez are acreditate ANC cursuri dar numai cu frecventa (am inteles ca ANC nu autorizeaza pentru a elibera diplome recunoscute pentru cursurile on-line)
Am observat ca sunt anumite site-uri care ofera cursuri on-line si dupa absolvire ofera diplome de participare (nerecunoscute ANC)
Eu am diploma de formator, si studii superioare IT.
Intrebarea este: eu am un site e-learning pe care il administrez (fiind persoana fizica) pot colabora cu firma (care are ca domeniu de activitate si invatamant) si care elibereaza diplomele? Care este baza legala (pot fi colaborator sau ceva de genul acesta?)

Multumesc
Buna ziua,

Vreau sa deschid un site de cursuri on-line. Se poate se fie domeniul meu, eu sa il administrez, dar sa am o colaborare cu o firma (firma are ca domeniu de activitate si predarea de cursuri)?
Care sunt actele pentru deschiderea unui site de acest fel?
Trebuie ca lectorii care predau sa aiba certificat de formator?
Se poate deschide pe PFA?
Exista o lege care sa reglementeze aceste lucruri?

Multumesc anticipat
Buna ziua,
Vreau sa deschid o platforna de invatamant on-line.
Ma intereseaza care este legislatia.
Trebuie sa detin o firma, sau pot sa desfasor activitatea pe firma unui prieten?
Lectorii care predau cursurile ce studii trebuie sa aiba?
Exista legislatie in acest sens?
Va multumesc