avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Stivuitoare - cu sau fara atestare ISCIR?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Stivuitoare - cu sau fara atestare ISCIR?

Buna ziua,
Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR?
Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care le deservesc trebuie sa fie atestati ISCIR?
Cel mai recent răspuns: pfm18i , utilizator 08:57, 24 Iunie 2014
Autorizarea ISCIR pentru electro/ moto - stivuitoristi este obligatorie si se face numai dupa absolvirea unor cursuri de specialitate.
Sunt firme autorizate care organizeaza cursuri de profil, contracost.
Se pot organiza astfel de cursuri, gratuit, prin Agentia judeteana pentru plasarea fortei de munca.
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra il gasiti in PRESCRIPŢIE TEHNICÃ ISCIR din 11 decembrie 2009 PT CR 8-2009 privind "Autorizarea personalului de deservire a instalaţiilor/echipamentelor şi acceptarea personalului auxiliar de deservire"
In care se precizeaza :

ART. 2
Prevederile prezentei prescripţii tehnice se aplică:
a) personalului de deservire a instalaţiilor/echipamentelor prevăzut în tabelul 1, în vederea autorizării;



Tabelul 1
Nr.
crt. Categorii de personal de deservire

1 Fochist cazane de abur şi apă fierbinte, cazane de apă caldă şi cazane
de abur de joasă presiune şi cazane conduse de calculator
2 Laborant operator centrale termice
3 Automatist pentru supraveghere şi întreţinere cazane
4 Operator umplere recipiente GPL
5 Îmbuteliator fluide sub presiune
6 Macaragiu
7 Stivuitorist
8 Liftier
9 Mecanic-trolist

ART. 4
(1) În sensul prezentei prescripţii tehnice, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
b) autorizare - activitate de evaluare şi atestare, efectuată de către ISCIR, a competenţei şi capabilităţii unei persoane fizice sau juridice de a desfăşura o activitate specifică;
ART. 5
(1) Personalul nominalizat la art. 2, tabelul 1 este examinat în vederea autorizării de către ISCIR după absolvirea unui program de formare profesională;(……)
(2) Programele de formare profesională în vederea autorizării personalului se organizează de furnizori de formare profesională avizaţi şi autorizaţi.
ART. 17
(1) Pe baza rezultatelor din procesul-verbal încheiat conform prevederilor art. 16 alin. (4), ISCIR eliberează candidaţilor care au promovat examenul o autorizaţie tip, conform modelului din anexa 4, însoţită de talonul pentru vize anuale, conform modelului din anexa 5.
(2) Valabilitatea autorizaţiei se confirmă anual, prin vizarea talonului pentru vize anuale de către operatorul RSVTI al deţinătorului/utilizatorului.
(3) Valabilitatea talonului pentru vize anuale este de 4 ani.
(4) Lipsa vizei anuale la zi pe talonul care însoţeşte autorizaţia atrage suspendarea dreptului de exercitare a activităţii pentru care a fost autorizat.
ART. 44
(1) Persoana fizică autorizată de către ISCIR pentru a deservi stivuitoare (cu excepţia celor cu acţionare manuală) conform prevederilor prescripţiei tehnice R 1, este denumită în continuare "stivuitorist".
(2) Se admit la examenul de autorizare ca "stivuitorist" persoanele fizice care au urmat un curs de perfecţionare/specializare,
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate in munca pentru angajati cu activitati specifice-operatori utilaje autorizati iscir cyan cyan Unde se regaseste in legislatia specifica obligatia lucratorilui desemnat si a sefului serviciului tehnic responsabil de a intocmi o autorizatie interna pe ... (vezi toată discuția)
Valabilitate autorizatie de stivuitorist raducrisa raducrisa Daca autorizatia de stivuitorist a fost eliberata in decembrie 2013 si ultima viza pe talon este din decembrie 2017, autorizatia mai este valabila? In 2018 ... (vezi toată discuția)
Talon de vize iscir cristi2k cristi2k in cazul unui autorizatii(de stivuitorist) noi facuta in acest an, necesita completarea talonului daca nu a depasit un an? intreb acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)