avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate cfsoft

Activitate cfsoft

Răspuns la discuția Problema juridica infiintare ONG
Vazut din exterior totul pare dubios. Privind insa in detaliu, deoarece membrii fondatori sunt din toate colturile tarii, se poate intelege de a fost asa. Persoana care a colectat datele personale, si care se pare ca avea un interes sa constituie aceasta asociatie, nu a mai avut rabdare sa realizeze si ultimul pas cum trebuie si probabil a rezolvat in felul asta. De ce peste 4 ani? Nimeni nu si-a pus problema vreunei "probleme" decat mai tarziu, descoperirea a fost facuta acum 2 ani cand s-a obtinut o copie de la judecatorie dupa dosar. Cu certitudine cel putin acei 34 membri nu au semnat. Din cate inteleg, acum este prea tarziu pentru a constesta ceva? dar care este situatia celor 34, sunt sau nu membri?
In cazul unei asociatii infiintata in baza OUG 26/2000, posibilii membri fondatori si-au exprimat initial verbal sau prin email dorinta de a participa la infiintarea acesteia. Asociatia este creata, dar dupa un timp se constata ca Statutul si Actul constitutiv depus la obtinerea personalitatii juridice contin semnaturi care nu sunt ale majoritatii membrilor fondatori (false - vizibil diferite in cele doua documente Statut si Act Constitutiv). In mod cert din 37 de membrii fondatori ai asociatiei 34 nu au semnaturile lor pe aceste documente (Cele doua documente sunt atestate de un avocat iar cu siguranta persoana "imputernicita" (de cine??) sa dobandeasca personalitatea juridica este una din cele ce are semnatura corecta)

Care este situatia juridica a acestei asociatii? Care sunt responsabilitatile membrilor fondatori in acest caz? Asociatia, desi au trecut 4 ani de la dobandirea personalitatii juridice, poate fi desfiintata prin dovada neindeplinirii conditiei de acord al membrilor fondatori?
Va multumesc!