avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Teo15

Activitate Teo15

Multumesc. Imi puteti da un temei legal, va rog!
Buna ziua !
In cadrul unei institutii publice, pe un post vacant poate fi angajat prin concurs un pensionar (pensionat la limita de varsta), care sa cumuleze pensia cu salariul? Multumesc!!
Buna ziua.

Referitor la art. I., alin. 2 si alin. 3 din OUG 90/2023 redate mai jos, as dori un punct de vedere.

(2) Conducătorii autorităților și instituțiilor publice prevăzute la alin. (1) au obligația de a dispune măsurile necesare astfel încât plățile lunare efectuate în perioada noiembrie-decembrie 2023 la titlul de cheltuieli bugetare „Bunuri și servicii“ să fie cel mult la nivelul mediei plăților efectuate în perioada ianuarie-septembrie 2023, în limita bugetului aprobat la acest titlu de cheltuieli.
(3) Prevederile alin. (1) și (2) nu se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare, cu serviciile medicale cu îngrijirea bolnavilor, cu serviciile cu asigurarea hranei în unitățile sanitare, în instituții de asistență socială și în unități de asistență medico-socială, pentru cheltuielile cu acțiuni și programe de sănătate, cheltuielile aferente unităților de învățământ preuniversitar și universitar, precum și în cazul cheltuielilor generate de intervenții în situații de urgență, de menținerea ordinii publice și operative, precum și cheltuielile aferente lucrărilor de deszăpezire.

INTREBAREA ESTE URMATOARE
Tinand cont de prevederile alin. 2, pentru a afla media platilor, respectiv plafonul pentru platile din noiembrie si decembrie, din totalul platilor la data de 30.09.2023 se scad platile cu medicamentele, materialele sanitare si alimentele exceptate.
exemplu
total plati bunuri si servicii la data de 30.09.2023 = 56000lei
total plati medicamente, materiale sanitare, alimente la 30.09=11000 lei.
Care ar fi media corecta
a)56000-11000/9
b)56000/9?

Va multumesc!
Multumesc, dar eu ma refeream la reducerea perioadei de suspendare, adică sa dea examen si sa primeasca carnetul intr o lună de zile.

latka a scris:

Nu numai ca se poate, e obligatoriu:

Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;

Daca nu luati testul, in cele 90 de zile:

(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]

Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de 0,28mg/l?Mentionez ca a fost suspendat pentru 90 zile. Va multumesc!!
Multumesc, dar nu raspund nici la telefon , nici la email.
Va rog sa ma ajutati cu privire la completarea unei cerere de despagubire EUROINS. Am solicitat repararea autoturismului in regie proprie. Pe baza la ce trebuie sa completez suma de pe cererea de despagubire. Costurile de reparatie le evalueaza asiguratorul sau trebuie sa merg la un service sa mi faca o oferta de reparatie in regie proprie si costul rezultat sa l trec eu in cererea de despagubire? Este obligatoriu sa le transmit si foto auto vinovat ? Mentionez ca am incheiat cu vinovatul constatarea amiabila. Va multumesc!!
Multumesc, dar cred ca este vorba de art. 34 din ordin.
Dar fata de o fantana?

Cornel Vasile a scris:

Distanta minima pentru construirea unei fose septice este de 10 m fata de cea mai apropiata cladire.

La ce distanta se poate amplasa o fosa septica fata de o gospodărie vecină care are fantana cu apa potabilă? Multumesc!