avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un salariat (bugetar ) solicita plata în avans ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un salariat (bugetar ) solicita plata în avans ...

Bună seara! Va rog sa ma ajutați cu o speță. Un salariat( bugetar ) solicita plata în avans a concediului de odihna pt 15 zile lucratoare aferente anului 2024 în luna februarie 2025. I se calculează și I se da avans pt 15 zile . Din motive obiective a efectuat doar 2 zile de co din cele 15 zile acesta prezentându-se se la servici. Începând cu 01 martie 2025 I se încetează contractul de munca prin pensionare. Acesta solicita compensarea în bani a concediului neefectuat de 13 zile pt anul 2024. Este corect a I se da având în vedere ca I s a acordat avans pt 15 zile pt anul 2024 si ca va fi platit pt cele 13 zile in care a fist efectiv la munca(are condica de prezenta semnata) prin ordonanta trenuleț nu se compensează co neefectuat pt anul 2025, dar nu stiu dacă e corect sa i dau compensatia in bani având în vedere ca I am acordat avans co pt 15 zile. MULȚUMESC
Cel mai recent răspuns: Teo15 , utilizator 20:10, 4 Martie 2025
Daca i s-a acordat indemnizatia si pentru cele 13 zile de CO , atunci nu mai are ce compensare sa solicite.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, dar problema e ca a ramas cu cele 13 zile de co neefectuate . Avansul co acordat îl voi retine acum pe statul din februarie și dorește compensarea celor 13 zile neefectuate. Ii pot acorda?

Cornel Vasile a scris:

Daca i s-a acordat indemnizatia si pentru cele 13 zile de CO , atunci nu mai are ce compensare sa solicite.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca i se retine suma acordata in plus, atunci se pot compensa cele 13 zile de CO.
Mulțumesc mult

Cornel Vasile a scris:

Da, daca i se retine suma acordata in plus, atunci se pot compensa cele 13 zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturi restante din 2024,la încetarea activității,cu ... anasantes34 anasantes34 Plata drepturi restante din 2024,la încetarea activității,cu ocazia pensionarii. Am depus cerea de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - in cazul suspendarii contractului ... Cocollino Cocollino Buna, Lucrez in sectorul bugetar si din toamna, intentionez sa fac o reconversie profesionala, motiv pt care doresc sa imi suspend contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat pe 2025 nu se compenseaza la incetarea contractului ... jojo jojo Concediul neefectuat pe 2025 nu se compenseaza la incetarea contractului cf.OUG 156/2024.Poti da CO pe 2025 in conditiile neefectuarii CO pe 2023,2024? (vezi toată discuția)