avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Activitate laur007g

Activitate laur007g

Subiect: Act aditional la Contractul individual de munca
Buna ziua
Am semnat un act aditional la contractul individual de munca pentru formare profesionala mai mare de 60 de zile in Germania. O parte din cheltuieli au fost suportate de mine si o parte suportate de catre firma si anume salariul pe 3 luni.
Practic ei daca m-ar fi trimis la scolarizare trebuiau sa imi plateasca toate costurile (cazare, transport, diurna). Ei mi-au pus clauza la contract ca daca plec mai devreme de 2 ani trebuie sa restitui banii inapoi. Pana Acum s-a implinit 1 an si as vrea sa plec de la ei. Pentru aceasta eu ar trebuii sa dau o suma de bani conform actului aditional. Acum ei ar vrea sa semnez o convetie ca acesti bani sa ii dau in 3 rate.

Intrebarea mea este: Daca in actul aditional semnat de mine nu face referire la nici un articol din codul muncii acest act este valabil si ma poate chema in instanta pe baza acestui act???
Va rog frumos sa imi dati un feedback legat de acest subiect.

Va doresc o zi placuta

Cu stima
Laurentiu


anonim (utilizator neinregistrat) Sambata, 28 Martie 2015, 08:53
Buna ziua,

De aproximativ 3 ani lucrez Inginer de Proces la o firma multinațională. In Februarie anul trecut am obținut de la facultate o bursa de plasament practic pe nume ERASMUS. Eram la vremea aceea în ultimul an de Master. Am discutat cu firma mea ca am prins o bursa și ca as vrea sa merg 3 luni în practica la firma mama în Germania pe banii statului. Banii care iți dădea statul erau foarte putini și mai aveam nevoie de un sprijin asa ca le-am propus sa îmi dea salariul 3 luni pana termin practica. Pentru ei era bine ca ma specializam la Fabrica Mama în Germania pe bani putini.(Fara sa îmi plătescă diurna, cazare, transport).
Bineînțeles ca ei au fost de acord pana in ultima zi, în care eu deja trebuia sa zbor în Germania. M-au pus nesimțiți sa semnez un act adițional la contract care scria ca merg in Germania la Practica ERASMUS și ca ei îmi plătesc salariul 3 luni dar sunt eu obligat sa rămân la ei 2 ani. Ei au calculat salariul pe 3 luni+banii care ii da angajatorul la stat pentru mine ca îmi da salariu. In final îmi iese cca 11000 RON. Deci, dacă eu nu ma mai întorceam din Germania trebuia sa le plătesc suma de mai sus. Aceasta suma scade în funcție cu trecerea tipului. Adica dacă eu vreau sa plec acum de la ei trebuie sa mai plătesc 6700 RON.
Acum după 1 an am primit o oferta de la alta firma.

Întrebarea mea este:
- Este corect ceea ce fac ca ma obliga sa stau la ei?
- Daca plec acum de la ei cum pot sa fac sa nu plătesc banii ramași?
- Daca plec si nu le dau banii, ma dau in judecata?

Va mulțumesc frumos si aștept un feedback de la dumneavoastră.

Cu stima Laurentiu
Răspuns la discuția Acuzare furt din magazin
Este adevarat ce spuneti. Nici nu am apucat sa termin de asezat in raft ca securitatea ma si ridicat. Habar nu aveau ce intentii aveam. Poate mergeam la casa si plateam produsul sau il lasam la loc de unde l-am luat. Aveti dreptate ca in momentul in care am spus ca sunt din Romania au inceput sa isi schimbe atitudinea fata de mine.Mai ca imi puneau si catuse la maini. Nu mi sa parut corect ca au avut pretentia sa ma controleze si in camera de hotel de parca as fi ascuns droguri, bombe sau altceva. Din cate stiu perchezitia in locuinta se face doar cu mandat in schimb ei au venit si mia intors camera pe dos si ma mai si amentiau ca o sa le spuna la firma unde lucrez care si asta din cate stiu nu au voie sa faca.
Buna ziua!
Cu putin timp in urma am avut in incident in unul din magazinele din Germania. Eram in magazin si vroiam sa cumpar un Memory Stick in valoare de 10 euro.Din greseala cand am laut stickul am daramat obiectele ce se aflau in jurul lui. Din greseala am bagat stikul in buzunar si m-am apucat de aranjat ce am daramat. Nu am terminat de aranjat ca au aparut 2 indivizi cu legitimatie de securitate si m-au bagat intr-o camera. Miau spus ca am fost suprins de camerele de supraveghere ca am furat stikul.Precizez ca nici nu am apucat sa ajung la casa sa il platesc. M-au pus sa scot tot ce am in buzunare si normal ca aveam si stikul care nici nu apucasem sa il platesc. Mi-au cerut actul de identitate si nu am vrut sa le dau.Atunci m-au incuiat in camera si au chemat politia.A venit politia le-am aratat actul de identitate si ei in continuare ma acuzau de furt. Mi-au pus tot felul de intrebari si m-au dus la sectie. Pe drum s-au razgandit si au avut pretentia sa controleze si camera de hotel in care stau. Am tot incercat sa le explic ca nici nu am apucat sa ajung la casa sa il platesc si ca ma acuza pe nedrept.Nu am reusit sa dau la pace cu ei si am primit o amenda de 220 de euro pentru furt.Vreau sa stiu daca este corect ce au facut si daca exista un numar din Germania care pot sa sun gen Protectia Consumatorilor. Sau daca pot sa ii acuz pentru calomnie.M-au tratat ca pe un mare infractor si eu nu am avut probleme cu politia niciodata. Sincer as vrea sa imi recuperez banii.Stiu ca nu sunt multi da nu sunt de acord cu ce sa intamplat. Va rog cititi acest articol si spuneti-mi ce as putea sa fac in cazul acesta. Ma gandeam sa sa mai repet odata filmul acesta si sa ma fac ca fur un stik si sa il ascund in magazin fara sa il mai am asupra mea iar daca din nou vine securitatea sa nu ii las sa ma controleze pana ce nu vine politia. Atunci nu ar mai avea nici o dovada la mine. Din cate stiu daca chemi politia degeaba stiu ca trebuie sa platesti amenda sau ceva. Macar cu atat sa ma aleg ca ei sa plateasca amenda ca a chemat politia degeaba.
Va multumesc si astept un raspuns.
O zi placuta va doresc