avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzare furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzare furt din magazin

Buna ziua!
Cu putin timp in urma am avut in incident in unul din magazinele din Germania. Eram in magazin si vroiam sa cumpar un Memory Stick in valoare de 10 euro.Din greseala cand am laut stickul am daramat obiectele ce se aflau in jurul lui. Din greseala am bagat stikul in buzunar si m-am apucat de aranjat ce am daramat. Nu am terminat de aranjat ca au aparut 2 indivizi cu legitimatie de securitate si m-au bagat intr-o camera. Miau spus ca am fost suprins de camerele de supraveghere ca am furat stikul.Precizez ca nici nu am apucat sa ajung la casa sa il platesc. M-au pus sa scot tot ce am in buzunare si normal ca aveam si stikul care nici nu apucasem sa il platesc. Mi-au cerut actul de identitate si nu am vrut sa le dau.Atunci m-au incuiat in camera si au chemat politia.A venit politia le-am aratat actul de identitate si ei in continuare ma acuzau de furt. Mi-au pus tot felul de intrebari si m-au dus la sectie. Pe drum s-au razgandit si au avut pretentia sa controleze si camera de hotel in care stau. Am tot incercat sa le explic ca nici nu am apucat sa ajung la casa sa il platesc si ca ma acuza pe nedrept.Nu am reusit sa dau la pace cu ei si am primit o amenda de 220 de euro pentru furt.Vreau sa stiu daca este corect ce au facut si daca exista un numar din Germania care pot sa sun gen Protectia Consumatorilor. Sau daca pot sa ii acuz pentru calomnie.M-au tratat ca pe un mare infractor si eu nu am avut probleme cu politia niciodata. Sincer as vrea sa imi recuperez banii.Stiu ca nu sunt multi da nu sunt de acord cu ce sa intamplat. Va rog cititi acest articol si spuneti-mi ce as putea sa fac in cazul acesta. Ma gandeam sa sa mai repet odata filmul acesta si sa ma fac ca fur un stik si sa il ascund in magazin fara sa il mai am asupra mea iar daca din nou vine securitatea sa nu ii las sa ma controleze pana ce nu vine politia. Atunci nu ar mai avea nici o dovada la mine. Din cate stiu daca chemi politia degeaba stiu ca trebuie sa platesti amenda sau ceva. Macar cu atat sa ma aleg ca ei sa plateasca amenda ca a chemat politia degeaba.
Va multumesc si astept un raspuns.
O zi placuta va doresc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:21, 7 Mai 2014
Avand in vedere ca produsul a fost gasit asupra dv,ca exista inregistrare video care probeaza sustragerea acestuia,daca la momentul evenimentului nu ati avut posibilitatea sa va dovediti nevinovatia,este greu dupa ce ati achitat amenda sa rasturnati aceste circumstante defavorabile dv
Nu incercati sa repetati filmul,deoarece mai ales in tara respectiva personalul isi exercita cu responsabilitate atributiile ,sunt responsabili cu functia in unitate si cu clientii,anterior oricarui act sau actiuni impotriva unui prezumtiv hot ,se asigura temeinic ,fara probe indubitabile nu demareaza procedura de retinere,chestonare,control corporal ,implicare politie

In mod normal ar fi trebuit sa va opreasca dupa ce treceati de casa pentru a proba intentia dvs, nu inteleg cum sa dovedeasca furtul dvs atata timp cat nu ati iesit cu produsul din magazin, pe de alta parte este adevarat si ca produsul ar fi trebuit pus intr-un cos nu in buzunar.
Nu este chiar asa vis-a-vis de Germania ,se fac niste abuzuri impotriva strainilor nici nu va inchipuiti si mai ales cand e vb de romani ,cat despre situatia dumneavoastra nu prea aveti ce face decat daca aveti ceva bani de cheltuit si timp de petrecut in tara dumnealor.
Este adevarat ce spuneti. Nici nu am apucat sa termin de asezat in raft ca securitatea ma si ridicat. Habar nu aveau ce intentii aveam. Poate mergeam la casa si plateam produsul sau il lasam la loc de unde l-am luat. Aveti dreptate ca in momentul in care am spus ca sunt din Romania au inceput sa isi schimbe atitudinea fata de mine.Mai ca imi puneau si catuse la maini. Nu mi sa parut corect ca au avut pretentia sa ma controleze si in camera de hotel de parca as fi ascuns droguri, bombe sau altceva. Din cate stiu perchezitia in locuinta se face doar cu mandat in schimb ei au venit si mia intors camera pe dos si ma mai si amentiau ca o sa le spuna la firma unde lucrez care si asta din cate stiu nu au voie sa faca.
Si eu sunt de parere ca atitudinea lor a fost abuziva.
Consultati un avocat german si vedeti cum puteti obtine daune morale.
Faptul ca il aveati in buzunar nu inseamna ca l-ati furat din moment ce ati daramat acele produse.
Nu stiu insa cum se apreciaza in legea germana ceea ce ati facut si sa nu se considere tentativa de furt.
Avocatul va poate lamuri.
Daca stiti ca sunteti nevinovat puteti obtine ceva bani ca totusi e Germania si nu Romania...

Alte discuții în legătură

Acuzatie furt din magazin fara perhezitie la fata locului johny_p2006 johny_p2006 Intrand intr-un supermarket am luat niste produse in mana si o parte 2 deodorante auto le-am pus in buzunar, neavand cos si restul produseor in mana. Intre ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)
Furt din greseala din supermarket foarteaspru foarteaspru Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa ... (vezi toată discuția)