Va rog sa ma ajutati in cazul socrului meu. In anul 2013 a solicitat si depus dosar de pensionare anticipata. A primit decizia si nu a fost multumit de cuantumul mare al penalizarii continund activitate in campul muncii pina in 2015. A fost sa ridice dosarul si verbal i s-a spus sa il lase acolo si cand face varsta vine cu restul de documente pentru recalculare. In dec 2014 afla de un diagnostic oncologic. Iar in 2015 mai pe baza documentelor se depune un nou dosar de pensionare pe caz de boala continand toate actele necesare.
In 15 august pierde calitate de asigurat si luand firul dosarului la casa de pensii sector 6 (pina atunci ni se spuse in 3 vizite ca este la analiza sau la semnare decizie) aflam ca de fapt exista o nou decizie dar nu se poate pune in aplicare din cauza deciziei din 2013 neanulata. Evident cea din 2013 este de aprox 500 ron cea de 2015 este de 1011 ron. Daca vrem sa primeasca pensia pentru ca este o situatie critica dpdv financiar ar trebui sa semnam acordarea pensiei conform primei decizii.
Cum putem obtine sau care este demersul prin care sa reusim anularea primei decizii din 2013 si punerea in aplicarea a cele din 2015, ami ales ca incetarea contractului de munca s-a facut in 2015 (in toiata aceasta perioada a munci si si-a platit contribuitia)?
Asteptam un raspuns / sfat din partea dumneavoastra.
PS Pt deblocarea cardului contributia de sanatate am platit-o cash din mana pentru lunile anterioare (mai-sept 2015) deoarece nu mai putea utiliza cardul CNAS ata in obtinerea medicamentelor compensate dar nici in finalizarea tratamentului radioterapeutic oncologic.
Buna ziua. Am achitat taxele pentru un nou pasaport minor sub 14ani la CEC (ambele taxe aprox 270ron) si ulterior am realizat ca mai am valabilitate inca 11 luni la pasaportul actual. Imi pot recupera banii si cum sau este valabila plata pina in anul 2015 cand expira actualul pasaport. Daca nu pot recupera banii in nici un fel pot face pasaportul in avans?