avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate Birou MEDIATOR - FRATES Lucian

Activitate Birou MEDIATOR - FRATES Lucian

EFECTELE precum si BENEFICIILE medierii raman aceleasi.
Răspuns la discuția SALARII NEPLATITE.RASPUNS ITM
Daca chiar NU a semnat statele de plata poate face o plangere penala pe situatia de fals si uz de fals. Totusi sincer poate sa mearga pana la politie si sa ceara un minim de informatii si nu cred ca nu va primi o indrumare. NU sunt specialist in acest domeniu dar este un sfat.
Răspuns la discuția Contract de distributie exclusiva
Da. Datorita principiului Liberei circulatie a marfurilor in CE atat drepturile cat si obligatiile partilor semnatare sunt aceleasi. Va raspund pe o situatie similara din practica. Genul acesta de contracte se pot regasi in cazuistica producatorilor de subansamble din ind. auto sau textila, etc... Pentru clauzele unui astfel de contract este potrivit sa va adresati unui avocat cu expertiza pe contracte international sau cauze transfrontaliere sau sa solicitati partenerului dvs sa va furnizeze o propunere de draft (chiar daca aparent contine clauze favorabile numai lui) si sa negociati clauza cu clauza ajutat de un avocat sau jurist.
Cu riscul sa para fortat sau subiectiv dar este o modalitate practicata in CE, mai putin in Romania, puteti apela pe parcursul negocierii clauzelor contractuale la un mediator care ar trebui sa aiba pregatire juridica.
In concluzie o recomandare sincera apelati la un avocat de specialitate.