avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adio informare obligatorie privind avantajele medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Adio informare obligatorie privind avantajele medierii

[ link extern ]
07.05.2014

Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere următoarele excepţii de neconstituţionalitate :

1. Excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2 alin.(1) din Legea nr.192∕2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.
...
1. Referitor la primul dosar, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.2 alin.(1) şi (12) din Legea nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator sunt neconstituţionale.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Curţii de Apel Bucureşti.



Art. 31 alin. 3 din Legea 47/1992 rep. privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale
"Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale, dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept".
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
romascanu, moderator
EFECTELE precum si BENEFICIILE medierii raman aceleasi.
~ Conținut șters la cerere ~
Da, cu siguranta ca medierea este benefica atunci cand este posibila si nu absurda si sa fie oamenii trimisi aiurea la mediator ca sa aiba de unde pleca...

In cazurile in care medierea poate fi eficienta cu siguranta ca se poate dovedi benefica.
Este bine ca oamenii sa se inteleaga si sa nu se judece aiurea fara sa stie ca se pot intelege pentru motivul ca nu stiu sa comunice.

Si avocatii ii pot ajuta fara mediere dar avocatii nu au atata timp la dispozitie cum au mediatorii pentru a-i face sa se inteleaga...pe cei care nu au aptitudinea de a comunica...sau sunt paranoici si nu au incredere nici in avocati...
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
adriana_c a scris:

Deci mai degraba ,,Adio informare obligatorie privind avantajele medierii, conform deciziei Curtii Constitutionale, dar raman cu tine daca judecatorul recomanda medierea.”


:)

Aveţi cuvântul meu ca nu voi ridica nici măcar un creion, nici măcar o virgulă impotriva aliniatelor 2 şi 3 ale art. 227 alin Ncpc. ... câtă vreme nu va încerca nimeni să le pervertească şi pe acestea, cum s-a încercat cu Legea medierii.

Am postat legatura catre Comunicatul CCR din bucuria de a constata ca verbele pe care le-am ridicat împotriva modificărilor anapoda ale LEGII medierii erau la locul lor. (Sau, mai pe scurt: Păi nu vă spuneam ca aşa se va întâmpla?)

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ccr - procedura informarii privind avantajele medierii themis themis CCR – comunicat din 07.05.2014: [i]“Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al ... (vezi toată discuția)
Medierea informala facuta de avocat Imparatul Imparatul De maine ma pot duce la amicul meu avocat sa-mi faca pv de informare necesar pornirii unui dosar in instanta? Deoarece vreau sa deschid un dosar saptamana ... (vezi toată discuția)
Citatie privind participarea la informarea privind medierea gillu gillu Buna ziua! De vreo doua saptamani am introdus o cerere de chemare in judecata in drept comun art1350 Cod civil, 194 Cod procedura civila, pt o creanta de 600 ... (vezi toată discuția)