avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate danmarian50

Activitate danmarian50

Buna ziua, pot cumpara 20 de tone de struguri ca si persoana fizica, sau imi trebuie societate?
Buna ziua,am o problema suspect de ciudata, am o casa in care nu locuiesc dar sunt bransat la toate utilitatile, saptamana trecuta mi-a venit factura la apa curenta de peste 3 milioane lei vechi cu toate ca nu locuiesc in casa decat ocazional, doamna care citeste contoarul si incaseaza banii stie ca nu locuiesc si a fost foarte mirata dar a spus ca nu are ce sa faca dansa ca asa indica contoarul de apa...nu stiu ce sa fac sa rezolv situatia, incasatoarea stie clar ca nu locuiesc si e vb de peste 150 m/cubi de apa pe care nici nu aveam cum sa ii consum, vreun sfat sa rezolv situatia aceasta in care chiar nu sunt vinovat???? Stima
Buna ziua, sunt producator de vinuri, detin cateva ha de vita de vie in judetul valcea, am mers la primarie sa iau certificat de producator pt vin, dar mi-au spus ca nu imi da decat certificat de producator pt struguri...ce pot sa fac...cum pot vinde vinul din productia proprie???
Buna seara, asta seara cand am fost sa alimentez la o statie din zona,am facut anvelopa varza din cauza ca aveau o gura mare de alimetara pentru rezervoarele statiei care erau chiar langa pompe, erau mai sus decat pavelele si aveau niste colturi foarte ascutite, le-am spus angajatiilor ca nu e normal sa fie asa puse la intaplare pentru ca din vina lor am facut pana de cauciuc si am facut anvelopa praf, irecuperabila, mentionez ca era noua. Angajatul mi-a ras in nas si a spus ca pe ei nu ii intereseaza ca nu e statia lor ca ei sunt niste simpli angajati si ca nu sunt primul care o pateste si ca foarte multi fac pana din aceeasi situatie. Ce ma sfatuiti sa fac pentru ami recupera banii pe anvelopa si ai pune la punc sa nu se mai intample si la altcineva, Stima.
Buna ziua, detin o casa in Judetul Vâlcea, parintii mei au murit, nu lucrez, nu am nici un venit si acum cateva zile am primit o notificare din partea Primăriei in care am de plătit pt. impozitul la casa pe mai multi ani suma de 1.200 lei, in cazul in care nu platesc ma ameninta ca imi scot casa la vanzare prin executare silita.
Vă rog sa-mi spune-ti daca pot face ceva sa evit această problema, nu-mi pot permite sa platesc deoarece traiesc de pe o zi pe alta cum pot, incerc sa supravietuiesc muncind pe unde apuc pt intretinerea mea, astep un raspuns, toate cele bune.
Stimați cetățeni ai României care ați câstigat procesele cu A.N.R.P, prin legea 247/2005 si nu ați fost despăgubiti.
Vă invit, in cel mai scurt timp, să mă contactați și să-mi formulați un scurt memoriu cu situatia dvs. vis-a-vis de procesul finalizat si castigat cu ANRP-ul in instantă în baza legii 247/2005, privind dreptul dvs. la despăgubiri bănești.
Scopul acestei acțiuni este de a inștința președintele Romaniei dl. Klaus Iohannis, căruia ii revine sarcina nobilă, de a face lumină în acestă chestiune, în scopul de a determina guvernul și parlamentul României pentru a abroga legea 165/2013, lege anti umană, și a reveni la vechea lege, respectiv legea 247/2005, privind despăgubirea cetățenilor acestei țări de către A.N.R.P pentru imobilele(terenuri și clădiri) naționalizate(expropriate) de către regimul comunist.
Noi, cetățenii acestei țări, care am suferit aceste prejudicii din cauza regimului comunist, nu avem nici o vină că niște mafioți ajunși la putere în funții de decizie au devastat bugetul României, noi suntem cetățeni onești care am muncit cinstit și nu dorim altceva, decât să fim despăgubiți de către A.N.R.P, în baza legii 247/2005 la valoarea de piață a imobilelor, stabilită potrivit standardelor internaționale de evaluare și nu în baza legii 165/2013, conform grilelor notariale ale căror valori sunt de 10-12 ori mai mici decât prețul pietii.
Aceste despăgubiri sunt valabile numai pentru cetățenii care au câștigat procesul cu ANRP în justiție, deci pentru cei care au primit înștințare de despăgubiri de la ANRP în baza legii 165/2013, încălcându-se principiul retroactivității.
A accepta despăgubiri în baza legii 165/2013, ar însemna că cetățenii acestei țări, care se află în această situație și care traiesc aceste clipe de groază, să fie afectați cu atâta cruzime atât din punct de vedere material cât și moaral.

multumesc mult pt raspunsuri, m-ati lamurit si asa a fost ca dvs.Stima
Adica as putea sa ma adresez cu o problema juridica la Curtea de Justitie a UE, exact cum ma pot adresa si la C.E.D.O, chiar daca sunt persoana fizica...?
Buna ziua, ce rol are Curtea de Justitie a UE??? Sunt persoana fizica ma pot adresa Curții de Justitie Europene privind o problema de drept civil...?
Buna ziua, sunt proprietarul unui teren in suprafata de 700mp, terenul se afla amplasat in Valcea, intr-o zona ultracentrala pe care este construit un bloc de locuinte. Intrucat terenul nu putea fi retrocedat in natura conform legii 247/2005 am chemat in instanta comisia centrala pt stabilirea despagubirilor, am castigat procesul la Curtea de Apel Pitesti apoi in recurs, I.C.C.J mi-a dat castig de cauza respingand recursul ANRP ca nefondat, obligand comisia centrala la emiterea titlului de despagubiri, in baza legii 247/2005. Decizia ICCJ nu a fost executata fapt pt care am chemat in instanta Comisia Centrala, la Tribunalul Bucuresti, invocand exceptia de neconstitutionalitate a legii 165/2003. Actiunea mea a fost respinsa, apoi a fost respins si apelul meu la Curtea de Apel Bucuresti. ESTE LEGAL CA LEGEA 165/2013 SA SE APLICE RETROACTIV?
CARE ESTE PRACTICA JUDICIARA A C.E.D.O PRIVIND RETROACTIVITATEA