avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate mediterana

Activitate mediterana

Bună ziua

Aș dori vă rog recomandări pt.a găsi un avocat specializat pe pregătirea și dobândirea actelor necesare pensionării, în cazul în care 11 ani de muncă sunt în armată,apoi 23 în altă țară din afara UE și încă 4 ani de muncă după ce a revenit în țară. Este un domn în vârstă de 60 de ani și din cauza unor probleme de sănătate,dorește să se pensioneze.

Mulțumesc.
Bună ziua,

În cazul în care o persoană, care în trecut a lucrat în armată 12 ani, apoi a demisionat și a emigrat, lucrând în afara țării încă 23 de ani,poate acumula anii de pensie din cele 2 locuri,pt a ieși la pensie la 60 de ani?

Mulțumesc anticipat.
Vă mulțumesc!

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, radierea se face la Cartea Funciara cu o cerere de radiere si certificatele de deces in copii legalizate.

Decesul uzufructuarului

Bună ziua

As dori să știu care este procedura în urma căreia,nudul proprietar poate vinde/închiria apartamentul cumpărat cu clauza de uzufruct viager, după ce uzufructuarul a decedat.
Trebuie radiat la biroul de carte funciară sau la primărie?
În contract au fost 2 uzufructuari,soț și soție,primul a decedat in urma cu 15 ani iar soția sa a decedat de curând.
Ce presupune acest lucru ?

Mulțumiri anticipate.
Mulțumesc.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, dreptul de uzufruct se mentine chiar daca nu este folosit imobilul de catre fostul proprietar, acestr drept nu se stinge prin neuz. Aveti obligatia de a-i garanta folosinta pana la sfarsitul vietii sale.

Bună ziua

Aș dori să știu ce se poate face în următorul caz:
Apartamentul unei familii în vârstă,a fost vândut,cu clauza de uzufruct viager,în urmă cu 15 ani.
Între timp,domnul s-a stins din viața,iar doamna,bolnava de Alzheimer,se afla acum în cămin de bătrâni, pentru a putea fi îngrijită corespunzător.Deci acum,uzufructuarul nu mai locuiește în fosta proprietate,ci la cămin de bătrâni,până la sfârșitul vieții sale.
Ce drepturi are acum proprietarul de drept al apartamentului?
Poate închiria sau vinde apartamentul? Ce procedură trebuie să facă?

Mulțumesc anticipat.
Vă mulțumesc pt.informatii.
Apel contestatie contraventională

Aș dori să știu, cu aproximație în cât timp se poate pronunța tribunalul,la un apel,făcut în urma respingerii plângerii contravenționale.
De asemeni,după cât timp aș putea fi citată la proces?

Cu mulțumiri.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu v a persecutat nimeni n în 90%din cazuri durează în jur de3,4 luni,din n motive,volum mare de munca,personal.putin,comoditatea unor magistrați etc.


Va mulțumesc,

Nu mă gândeam că ar fi vorba de persecuție,ci doar de faptul ca aș fi vrut să termin acest capitol,din diverse motive.
Eu, m-am dus la Poliție să predau permisul,după ce am vazut pe site-ul judecătoriei că mi-a fost respinsă plângerea, pronunțarea fiind în 20.07.2021.
Dar,nu au vrut să îl primească fără comunicarea de la judecătorie. I-am întrebat dacă astfel se vor depăși cele 30 de zile și pot primi penalizare încă 30,au spus că nu, fără copia legalizată a hotărârii definitive și comunicarea primită la poștă,nu îl pot depune.
Citind aici pe site,am văzut că sunt cazuri în care unii,au fost penalizați cu încă 30 de zile tocmai pt.că nu l-au predat în 30 de zile de la Pronunțare...
La ce să mă aștept acum când au trecut 4 luni și ceva de la pronunțare? E neclar...
Va mulțumesc.