avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate Carina2014

Activitate Carina2014

Am ajutat o cu o suma de bani pt spitalizare si ceva medicamente după aceea, dar atât. Asigurarea o va despăgubi indiferent de rezultatul procesului?
In urma impactului singura avarie pe care a suferit o mașina mea este o oglinda căzută si evident spartă, si nimic altceva. Poliția a fost la fata locului si a făcut poze si măsurători. Bătrâna a fost lovită doar de oglinda, si totuși are aceasta fractura. Dacă se dovedește ca pietonul are partea lui de vina, mai este despăgubit de asigurare? Ma îngrijorează totuși si soarta bătrânei, eu personal nu o pot despăgubi.
Nu știu ce va declara bătrâna, dar exista o martora care a declarat aceeași versiune ca si mine. Din moment ce accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni am înțeles ca vina este exclusiv a mea, indiferent de context. Nu mi rămâne decât sa așteptat sa vad câte zile de îngrijiri medicale acorda IML, pt a vedea cum actionez mai departe.
Care sunt condițiile in care bătrâna primește despăgubirea de la asigurator? Este obligatoriu sa depună plângere împotriva mea pt. a primii despăgubirea?
Știu ca asiguratorul despagubeste victima, gestul meu de a o ajuta este pur umanitar, nu a fost o suma mare, care sa ducă victima cu gândul la o înțelegere între noi si renunțarea la drepturi. Îngrijorarea mea este legată de urmările in ceea ce ma privește a faptului ca IML poate dispune mai mult de 90 de zile de îngrijiri . Îmi puteți spune ce s ar putea întâmpla in cazul acesta?
Buna ziua,
In urma cu doua saptamâni am accidentat o bătrâna pe trecerea de pietoni, am oprit si am acordat prioritate după care ea s a întors din drum pt ca i căzuse o umbrela din mana, si am lovit o cu oglinda mașini in momentul când m am pus in mișcare. In urma accidentului bătrâna a suferit o fractura de tibie, si a fost operata si externată după 3 zile. Știu ca vina este exclusiv a mea, am încercat sa ajut pe cât pot bătrâna in timpul asta, cu o suma de bani si medicamente, păstrând si dovezile necesare. Din ce am înțeles pana acum documentandu ma in acest caz, totul depinde de nr de zile de îngrijire medicală pe care le hotărâste IML. Din experiență Dvs in domeniu, credeți ca vătămarea suferită de bătrâna se poate încadra in peste 90 de zile de îngrijire medicală?
Va multumesc mult!