avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate MirelaDorobantu

Activitate MirelaDorobantu

Da. Locul de veci, la care nu am vrea sa renuntam. Nici asta nu se poate? :)
Buna ziua

Suntem cinci surori si urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal nostru. Asa cum s-a decis cu multi ani in urma, doua dintre noi vor mosteni apartamentul. Intrebarea mea et urmatoarwa: noi, cele care renuntam, punem pune o clauza conform careia sa nu poata fi vandut apartamentul?

Va multumesc anticipat
Buna ziua
Care este procedura prin care o persoana domiciliata in Canada isi poate imputernici verisoara din Romania in ceea ce priveste inmormantarea (si tot ce tine de asta) a mamei primei? Problema ar fi ca doamna din Canada nu poate veni in Romania in viitorul apropiat. Poate face acolo imputernicirea si sa o trimita aici?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Buna ziua

As dori sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu exact ec acte sunt necesare. Mai mult, v-as tuga sa-mi spuneti daca actele de vanzare-cumparare sunt platite de vanzator sau de cumparator, daca taxa la notar este influentata de pretul de vanzare si daca trebuie s aplatesc impozitit la stat. In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Buna ziua
Am vazut articole referitoare la posibilitatea iesirii la pensie cu 10 ani mai devreme în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiţii de handicap accentuat, un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani. Nu prea inteleg formularile legilor, dar am inteles ca beneficiezi de aceasta reducere numai daca ai cotizat 20 de ani ca persoana cu handicap. Daca persoana respectiva are 30 de ani cotizati, dar gradul de handicap de numai 6 ani, deduc ca nu se incadreaza.
Am dreptate sau e altfel?
Multumesc
Buna ziua

Din cate stiu spalatoria unui bloc este considerat bun comun de care se pot folosi toti proprietarii. Nora ema locuieste la parter si nu are balcon, asadar are nevoie periodic sa usuce rufele. O alta doamna de la parter a pus stapanire pe aceasta spalatorie, sustinad ca ea spala zi de zi si ca nu o intereseaza de ceilalti veni de la parter! Imi puteti spune daca exista vreo reglementare in acest domeniu?

Multumesc fumos
Buna ziua. In urma cu 5 ani lucram la o firma (Evenimentul Zilei si Capital) care, la inceputul anului 2014 a intrat in insolventa. In februarie nu ne-am primit salariile si ni s-a spus ca abia dupa aprobarea planului de organizare vom discuta depsre asta. Am doua intrebari. Cat timp poate sta asa o firma (a la long, banuiesc)? Tinand cont de faptul ca fusesem trecuta de putin timp pe drepturi de autor, cum aflu daca sunt inclusa in masa credala?
Buna ziua. Imi cer scuze ca revin cu acelasi subiect, dar nu apare pe nicaieri ca primul s-a postat. Asadar: vreau sa depun certificatul de handicap la HR pentru scutirea de salariu, dar ma tem ca nu mis e va respecta intimitatea. Ce pot face daca se intampla asa? Dupa scutirea de impozit, cresc sumele datorate pt CAS si CASS?
Va multumesc pentru raspuns. O zi buna
Buna ziua. In care copiii vor sa faca succesiune dupa tatal lor si acesta a avut un credit la banca (neachitat in totalitate la momentul decesului), aceasta datorie intra in masa succesorala si datoria se imparte tuturor mostenitorilor? De la notariat li s-a spus sa achite mai intai creditul si abia apoi sa faca succesiunea. Va multumesc pentru lamuriri. O zi buna