avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate cdinuta

Activitate cdinuta

Discuție CAS PFA
Buna seara,

Am un PFA din Mai 2014. Am depus declaratia 220 la inceput, urmand ca luna aceasta sa depun 200 si 220. Problema e ca nu mi-a sosit nimic de la casa de asigurari de sanatate pentru plata celor 5.5%. Eu nu am trecut pe la ei cand am depus declaratia la ANAF. Ar fi trebuit sa ma duc atunci? Eu am presupus ca ANAF instiinteaza Casa. Sau aceste contributii vor veni de anul acesta la depunerea noilor declaratii 200 si 220?

Daca ma duc luna aceasta, se vor calcula retroactiv, sau voi plati vreo amenda?


Ms frumos,
Răspuns la discuția Registru unic de control PFA
Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1.
(1) Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control.

(2) Celelalte categorii de contribuabili pot ţine registrul unic de control, în funcţie de opţiunea acestora.

Pe ce argumente va sustineti afirmatia?
Buna ziua,

Va scriu pentru a afla obligativitatea detinerii registrului unic de control. Am fost la anaf sector 4 si doamna de la ghiseu a zis ca pentru PFA nu este obligatoriu registrul unic de control si sa citesc legea 252.

"Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control."

Asta ar insemna ca PFA-ul nu are statut de persoana juridica?

Ce ar trebui sa fac? Sa-l iau sau nu-l iau?

Ms,
Catalin

Discuție CAS / CASS PFA
Buna ziua,

Mi-am infiintat de curand un PFA, am depus declaratia 220 acum 2 saptamani. Sunt si salariat cu CIM pe perioada nedeterminata. Stiu ca datorez contributii la asigurari de sanatate in cuantum de 5.5%. Intrebarea mea este daca mai datorez CAS, avand in vedere ca sunt salariat. In caz ca nu platesc, verifica ei automat daca sunt salariat, sau trebuie sa ma duc eu cu adeverinta de salariat?

Ms frumos,
Catalin