avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate felisc

Activitate felisc

Sunt medic rezident pe post pe perioada nedeterminata, la un spital judetean. In urma unor probleme personale nu am dat examenul de specialitate, care s-a desfasurat in luna octombrie 2015.

Eu sunt angajat al spitalului platitor, urmand ca dupa efectuarea rezidentiatului si finalizarea sa sa merg la postul meu.

Avand in vedere ca nu am dat examenul de specialitate, unde imi pot desfasura legal activitatea?
Exista vreo metoda prin care spitalul imi poate desface contractul de munca avand in vedere ca eu nu am drept de libera practica (deci nu pot ocupa inca postul de medic specialist din spital)?
Activitatea se poate desfasura pana in octombrie 2016 in unitatea spitaliceasca cu care am contract pe perioada nederminata ca nivel salarial de rezident ultimul an, sub indrumarea unui medic specialist sau primar?

Eu nu as vrea sa renunt la postul meu, cum credeti ca ar trebui sa procedez?

In eventualitatea in care examenul se da si in martie 2016 am decis sa imi iau concediu fara plata, insa daca nu se va desfasura un asemenea examen in martie, cum ma pot duce sa lucrez in spitalul cu care am contract de munca?

Va multumesc!
Nici pana acum nu am primit banii!!
Pe 28 mai s-a deschis dosarul de dauna, de atunci pana in prezent asiguratorul cerandu-mi mai multe acte, printre care si factura masinii.

Din pacate factura de achizitie nu a fost de gasit printre documentele mele, am cumparat masina cu banii jos si nu am considerat ca mai am nevoie de ea.

Asiguratorul a spus ca merg la dealer si sa cer o hartie cu dotarile masinii si pretul de lista; am facut acest lucru, oferindu-i copia dupa comanda concreta a masinii, in care este stipulata varianta de dotare, pretul dotarilor suplimentare si seria de sasiu.

Asiguratorul dupa vreo 2 saptamani s-a razgandit si a cerut o oferta actualizata pentru acea varianta de masina; am cerut acest lucru, pretul ultimei variante fiind mai mic cu 1500 de euro.

Asiguratorul mi-a transmis apoi ca va lua in calcul pretul de catalog, pentru ca pretul este inca prea mare si sa il las sa isi faca calculele.

Dupa alte doua saptamani asiguratorul imi solicita sa fac demersuri pentru obtinerea unei copii dupa factura de la dealerul de vanzari, pentru ca lui i s-a raspuns ca doar cumaratorul poate solicita aceste date.

Este normal sa mi se solicite toate aceste documente, sa se schimbe de atatea ori varianta de calcul?

Stiam ca atunci cand factura nu mai este disponibila se ia in calcul pretul de lista sau de catalog sau pretul ultimei variante comercializate cu acelasi nivel de echipare si ultimul pret al dotarilor suplimentare.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? M-am saturat sa tot depun cereri la vanzator.
Exista vreun termen in care asiguratorul trebue sa imi rezolve dauna si sa imi primesc banii? si daca da, care este acel termen?

Va multumesc!
Am dus masina in service penru evaluarea avariilor.

Valoare reparatii: 15.900 (1 euro=4.4 lei)
Valoarea autoturismului 18660 euro (oferta obtinuta de societatea de asigurari cu o luna in urma).

In acest caz valoarea epavei care este, avand in vedere ca reparatiile ajung la aceasta suma? Poate depasi 2760 euro? (18660-15900).

Daca dau epava la REMAT? Cum evaluez valoarea reala a epavei? Sa incerc sa o vand pe net? Dezmembrari? Pentru ca societatea de asigurari sustine ca din suma pe care mi-o va plati va scadea 25% din valoarea autoturismului, indiferent de cat valoreaza epava.

Multumesc!
Buna ziua,

Am avut un accident, fiind nevinovat, partea vinovata avand RCA.
Care sunt legile pe care trebuie sa le citesc sa fiu complet informat cu privire la uzura autovehiculului, valoarea reala la data producerii accidentului, valoarea epavei?

Ma intereseaza pentru a fi informat in momentul cand voi ajunge in fata asiguratorului.

Va multumesc anticipat!

Date autovehicul:

- pretul ultimei variante puse la vanzare: 18660 euro.
- chilometraj: 32.000 km
- data achizitionarii: 09.2010
- autoturismul arata foarte bine, fara semne de uzura.

Poate sa imi spuna cineva care este gradul de uzura al acestui autoturism?

Poate sa imi spuna cineva care este uzura acestui autoturism/.