avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate 77adrian

Activitate 77adrian

Buna dimineata, as dori daca se poate un raspuns, fosta sotie, pe perioada desfasurarii divortului a acesat pagina mea de facebook de pe alte calculatoare copiind unele pagini, cu mine plecat in alta tara in vacanta cand eram in divort.
Se poate socotiiviolare de corespondenta?
Va multumesc frumos!
Discuție partaj
Buna ziua si va rog sa scuzati deranjul, m-am casatorit in 2003 si am divortat in 2012, fosta sotie a introdus partajul acum in 2015. Stiu ca ce a fost cumparat in perioada casatoriei intra la partaj, dar aici este o problema, fosta sotie a locuit cu mine din 2001 si me-am casatorit in 2003, din 01.07 2001 si pana la data de 09.09.2002 sotia nu a fost angajata, mama dumneaei trimitand bani pe numele meu, motivul fiind nu avea domiciliu, ea fiind din alta localitate. Acum la partaj mama ei a prezentat mai multe chitante cu sume de bani din care dumneaiei mentioneaza ca s-au facut inbunatatiri la apartament, nu sunt chitante din aceea perioada.
Are acest drept? Noi nefiind casatoriti in aceea perioada?
Daca fica dumneaie nu a lucrat, banii au fost pt. intretinerea ei.
Va multumesc si scuzati deranjul.
Scuzati, nu stiu cum sa o numesc. Doresc sa ma recasatoresc, viitoarea mea sotie detine mai multe bunuri, eu, din prima casatorie am un copil, problema este, cum am putea face ca daca eu mor primul cpilul sa nu poata beneficia de bunurile ei, doar de ale mele. Scuzati va rog frumos exprimarea dar, nu prea stiu cum sa ma exprim. Va multumesc!
As pute sa o acuz pt. abuz de drept? Va multumesc pt raspunsuri!
va multumesc frumos
Buna ziua, ma confrunt cu o problema mai delicata, va rog frumos un ajutor. Sunt divortat si avem impreuna un copil, custodia este comuna, iar cel mic este incredintat mamei, eu platind regulat pensie de intretinere.Pe perioada vacantei a stat la mine 6 saptamani, pe luna respectiva nu am mai platit pensie de intretinere, socotind ca banii sunt pt. copil, el fiind la mine, conform CCiv, art.402. Doamna a facut mai multe plangeri la institutia unde lucrez si in cele din urma am platit si acei bani pe perioada vacantei. Acum ma trezesc cu plangere penala, ca nu as fi platit, plangerea a fost facuta dupa ce eu am trimis banii, eu platind regulat pensie, in afara de acea luna. Ce pot patii. Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Va multumesc frumos, platesc lunar aceasta pensie, dar pe perioada vacantei de vara, cand copilul este la mine si eu ma ocup de el, de ce sa mai platesc ei? Am nevoie urgent de un articol de lege, ma amenita cu procesul, va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Nu, nu am stiut ca trebuie acest lucru, o gresala a mea, credeam ca daca copilul sta la mine o luna, credeam ca pensia este in favoarea copilului si el fiind in aceea perioada la mine pt. ce sa platesc mamei?
Buna ziua as dori un raspuns de la un specialist daca se poate. Sunt divortat si asupra copilului avem custodie comuna, copilul este incredintat mamei. Vacantele sunt impartite de catre instanta 1/2. Intrebarea este: daca copilul a stat la mine o luna (iulie) eu mai sunt obligat sa platesc in luna aceea pensia de intretinere. Va rog frumos un raspuns bazat pe lege.
Urmeaza sa ma casatoresc, doresc sa stiu daca este posibil ca fiecare dintre noi sa ne pastram numele dinaintea casatoriei.